Hlavní obsah
Sport

Pastrňák na MS letos nebude. Jeho Boston vede proti Torontu už 3:1 na zápasy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: unsplash.com

Hořkosladká zpráva dorazila do České republiky v noci na neděli z kanadského Toronta. Boston vede již 3:1 na zápasy v rámci prvního kola play-off NHL.

Článek

David Pastrňák

David je bez okolků nejlepším českým hokejistou současnosti a moc dobře to vědí i v zámoří, kde Pastrňák září v dresu Bostonu. Jen v posledním zápase zapsal dva body za jeden gól a jednu asistenci.

Letošní sezóna může být pro Davida zlomová, alespoň co se NHL týče. Jeho tým je totiž jedinou výhru od postupu do druhého kola play-off, navíc proti týmu, kde hraji hvězdy jako Marner nebo Matthews.

Úspěch v NHL

Zdá se tedy, že by si mohl David a jeho Boston letos zahrát o Stanley Cup, což by pochopitelně byla skvělá zpráva, s malinkou kaňkou jeho neúčasti na domácím MS v Praze a Ostravě.

Trenér českého národního týmu již několikrát řekl, že jestli má někdo jisté místo v týmu, je to právě on. Je však velmi nepravděpodobné, že by Bruins třikrát v řadě s Torontem prohráli a vypadli tak v prvním kole.

Národní tým

Situace v národním týmu však ani zdaleka není tak špatná, aby neúčast jednoho hokejisty, byť nejlepšího, měla mít destruktivní dopad na celý průběh šampionátu. Naopak se mi reprezentace pod Rulíkovým vedením dost líbí.

Češi úplně změnili styl hokeje, jsme agresivnější, hokejovější a máme solidní výsledky z přípravných turnajů. To nám spolu s domácím prostředím může přinést vzestup českého hokeje tam, kam podle mě patří.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz