Hlavní obsah
Sport

Plzeň přivítá ve čtvrtek slavnou Fiorentinu. Má na to přes ni postoupit?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Vienna Reyes/unsplash.com

Již za pár dní přijede do Plzně slavný celek bojovat o postup do semifinále evropské konferenční ligy. Dokáží Viktoriáni opět vynulovat ofenzívu soupeře?

Článek

ACF Fiorentina

Italský celek, jejichž členem je i český reprezentant Antonín Barák, není momentálně na ligové scéně na dobré vlně. V posledních pěti zápasech hráči uhráli jedinou výhru proti AS Řím, jinak dvakrát remizovali a dvakrát prohráli. Aktuálně jim náleží až desáté místo italské Serie A.

V domácím poháru to je však jiná písnička a Fiorentina vyhrála úvodní zápas semifinále proti Atalantě 1:0. V Evropské konferenční lize pak vyřadila silný celek Macc Haifa po výsledcích 4:3 a 1:1.

Viktoria Plzeň

Plzeňští se v Evropě proslavili zejména špičkovou defenzivou, která musí děsit i nejofenzivnější mužstva na starém kontinentu. Vždyť Plzeň v celé sezóně konferenční ligy inkasovala pouhopouhé 3 branky, přičemž dvě z nich inkasovala již v předkolech.

S aktuální formou to mají v Plzni kapku složitější. Borci z Doosan Arény sice přešli do čtvrtfinále konferenční ligy díky výborné defenzivě, ale v útoku to bylo stejně nulové, jako v obraně.

V lize to Plzni doslova skřípe, nejprve doma Viktoria padla 1:3 s Libercem a tentokrát nezvládla vyhrát na půdě předposlední Karviné, kde to skončilo 0:0. Zápas, který však byl důležitý, Plzeň zvládla, když vyhrála ve čtvrtfinále českého poháru v Jablonci jasně 3:0.

Predikce

Z pohledu tabulkového rozpoložení týmů v domácích soutěžích by se dalo říci, že je na tom Viktoria lépe a je mírným favoritem. Oba celky však prokazují, že umí zvládnout důležité zápasy a italský celek se hlavně může opřít o bohaté zkušenosti z vyřazovacích zápasů evropských lig, kterých Viktoriáni příliš nemají.

Zdá se tedy, že nás ve čtvrtek večer čeká vyrovnaná bitva, ve které mají oba celky stejnou šanci na úspěch, zvlášť pokud Plzeň opět dokáže vynulovat střelce soupeře.

Zdroje:

https://www.betarena.cz/rubriky/sportovni-clanky/viktoria-plzen-v-evropskych-fotbalovych-poharech_2838.html

https://www.google.com/search?gs_ssp=eJzj4tDP1TcwNDE1NmD04ktMTlNIy8wvSs0rycxLBABbBQfd&q=acf+fiorentina&oq=acf+&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqEggCEC4YQxiDARixAxiABBiKBTIGCAAQRRg5MgYIARBFGD0yEggCEC4YQxiDARixAxiABBiKBTIHCAMQABiABDIHCAQQABiABDINCAUQLhivARjHARiABDIHCAYQABiABDIHCAcQABiABDIHCAgQABiABDIHCAkQABiABNIBCDI1NTRqMGo3qAIUsAIB&client=ms-android-motorola-rvo3&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8&chrome_dse_attribution=1#wptab=si:AKbGX_qPqQVmF3z60jUQUzZECpzEV5TvEhwXW5bEQRgdTuY_9COvvqWuk5NmK6lZTlbBEN_SzMl0O2Yw_jpLXL7b4KTH0dhhnRZ3qV5_wsmQxiJwXMxWr0t3Ht5QXt_itIwkOT9i8H0FaHNrA8Gy19wZqHf6tyaWG4×JcEXkTmdRCuDinI3AFrOaVLS6ngVRt8R7bHCX9Nbrrr6wvXeaRSrXnh3VHMCYqw%3D%3D

https://www.transfermarkt.com/ac-florenz/startseite/verein/430

https://www.transfermarkt.com/fc-viktoria-pilsen/startseite/verein/941

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz