Hlavní obsah
Sport

Pohár České pošty vyhraje Viktoria Plzeň, Sparta ve finále nedá ani gól

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Mitch Rosen/unsplash.com

Ač je před námi nejprve na programu Fortuna liga, velké finále domácího poháru již pomalu klepe na dveře. Proti sobě se nepostaví nikdo jiný, než Sparta Praha a Viktoria Plzeň

Článek

Emotivní Sparta

Sparta míří za titulem, respektive je na nejlepší cestě jej získat. Šance Slavie na zisk ligového titulu je minimální. Domácí pohár je však úplně jiná soutěž, kde má nejvyšší ambice nejen Sparta, ale i Plzeň.

Proti Spartě mluví také fakt, že přestože dokáže sbírat výhry proti soupeřům od 4. místa níže, proti Viktorii i Slavii se jí tolik nedaří. Problém by mohl nastat také v nadměrné motivaci a v emocích. S těmi mají občas letenští problém a v tak vypjatém utkání visí červená karta ve vzduchu

Plzeňští roboti

To Plzeň je v současnosti nejlépe hrajícím klubem, i když jak se to vezme. Svěřenci trenéra Koubka neoplývají dominantním obléháním soupeřovy brány, ani extra pohlednými kombinacemi. Jejich obranná činnost je ovšem jedna z nejlepších v Evropě.

Své by o tom mohli vyprávět i hráči slavné Fiorentiny, která potřebovala na jeden vstřelený gól do plzeňské brány přes 180 minut. Sparta tedy bude muset vytáhnou hodně nadprůměrný fotbal evropského kalibru, aby měla šanci v poháru uspět.

Sparta vs Plzeň

Pravda, Plzeň nedává příliš gólů, má méně ofenzivních šanci a není řekněme učesaná, jejich účelný fotbal založený na bezchybné defenzivě to ale bezchybné vynahrazuje. Neříkám, že je Sparta úplně bez šance, ale favorit rozhodně není.

Naopak by pro mě bylo mírným překvapením, kdyby Sparta pohárovou trofej opravdu vyhrála. Očekávám od Plzně obranný fotbal s hrou na rychlé protiútoky s cílem vyhrát 1-2:0. Dokáže Sparta pokořit tak kvalitní obranu?

Zdroje:

https://www.molcup.cz/clanek/578-finale-je-krasna-vec-rekl-po-postupu-plzensky-trener-koubek

https://www.molcup.cz/clanek/577-finale-mol-cupu-se-odehraje-ve-stredu-22-kvetna

https://www.molcup.cz/clanek/573-prvnim-finalistou-mol-cupu-se-stala-sparta

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz