Hlavní obsah
Sport

RedBull v troskách: chabé výkony, znechucení jezdci a managment opouštějící potápějící loď

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Randomwinner/pixabay.com

Na začátku letošní sezóny F1 se ani v nejhorších můrách fanoušků RedBullu neodehrávalo to, co je v současné době pro tuto stáj krutou realitou

Článek

Strmý pád

Nejúspěšnější stáj seriálu F1 z posledních let momentálně prožívá strmý pád. Zatímco na začátku sezony byl Max Verstappen nepřemožitelný, v posledních závodech je rád za umístění na bedně.

Sergio Pérez situaci taktéž příliš nepřidává, i když vzhledem k tomu, že v příští sezoně již za RedBull jezdit nebude, může mít problém s motivací. I tak ale největším problémem zůstávají jak výkony Verstappena, tak i výkonost samotného monopostu

Jezdci v nemilosti

Dusnou atmosféru ve stáji přiživuje i nové „náhubkové“ pravidlo, které rozdává jezdcům sankce a prospěšné práce za používání sprostých slov, o čemž se Max Verstappen přesvědčil osobně.

Na toto konto pak dokonce řekl, že i toto bude hrát roli při přemýšlení nad další budoucností jeho osoby ve Formuli 1. Případný odchod jezdce by byl jen dalším hřebíčkem do rakve rozpadajícího se RedBullu.

Začátek konce

Max by totiž zdaleka nebyl jediný, kdo RedBull opustí. Již teď je jisté, že hned nekolik lidí z vedení stáje po této sezoně končí, což jen přikládá pod kotel myšlence, že okřídlená stáj spadne až na dno.

Tým totiž opouští hlavní konstruktér Adrian Newey mířící do stáje Aston Martin a sportovní ředitel Jonathan Wheatley, jenž se v příští sezoně stane šéfem Audi. Jako zatím poslední oznámil svůj odchod šéf strategie Will Courtenay, jenž bude hájit barvy McLarenu coby sportovní ředitel.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz