Hlavní obsah
Sport

Sbohem Fortuna ligo aneb když jsou peníze až na prvním místě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Dominik Kuhn/unsplash.com

Všichni již asi víte, že novým hlavním sponzorem, jehož jméno ponese i název české nejvyšší fotbalové ligy, se stala sázková kancelář Chance. Fortuna tak odchází do ústraní.

Článek

Fortuna liga

Za posledních pět let jsme si již všichni na spojení Fortuny s českým fotbalem zvykli. A ač to tak úplně není, podvědomě vnímané tuto sázkovou jako společnost, jenž stojí za vzestupem našeho fotbalu.

Ztrátou Fortuny taky přicházíme o sponzora a značku, jež je mezinárodně známá, což v očích zahraničních lidí pomáhalo naši ligu zviditelnit. Na druhou stranu je však nutné podotknout, že finanční nabídka na sponzoring byla výrazně nižší než u vítěze soutěže.

Chance liga

Od příštího ročníku si tak musíme začít zvykat na nový název naší nejvyšší soutěže. Ostatně není divu, vždyť Chance za tuto možnost přislíbila přes čtvrt miliardy ročně na následujících pět let, což je na naše poměry brutální částka.

Chance však v našem prostředí mění vnímána nikterak světoborně, natož aby to zaujalo oko zahraničního zájemce. Pravdou ale je, že Tipsport, jenž Chanci vlastní, je největší sázkovou v České republice.

Nová doba?

Nezbývá než doufat, že peníze, které Chance našemu fotbalu poskytne, pomohou naším klubům zatraktivnit nejen naši ligu, ale že jim také pomohou v cestách napříč Evropskými ligami. Jen tudy teď povede cesta ke zviditelnění naší ligy.

Já osobně v tendru fandil Fortuně, bylo však jasné, že zájemců bude víc. Zajímavé mohlo být například spojení se společností Betano, která je na mezinárodním poli velmi známá. Doufám, že náš fotbal neupadne v zapomnění stejně, jak tomu bylo v dobách E-pojištění.

Zdroje:

https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-vitezstvi-za-vice-nez-ctvrt-miliardy-fotbalova-liga-ponese-jmeno-sazkovky-chance-5026533

https://tn.nova.cz/sport/clanek/551359-fortuna-liga-konci-nejvyssi-fotbalova-soutez-ponese-nove-jmeno

https://www.tydenikeuro.cz/liga-hleda-nove-jmeno-betano/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz