Hlavní obsah
Sport

Od vstupu Tykače do klubu to jde se Slavií od desíti k pěti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Mitch Rosen/unsplash.com

Sotva jsme se vzpamatovali s Tykačovým nákupem Slavie, už abychom začali přemýšlet, jestli to byl pro klub správný tah. Sešívání se od té doby trápí na hřišti i mimo něj.

Článek

Zimní přešlapy

Hektické období přestupů, které bylo v posledních letech výsadou slávistického klubu, tentokrát nedopadlo příliš dobře. Zejména co se týká příchodů jednotlivých hráčů.

Brankář Staněk, jenž do Slavie přišel z plzeňské Viktorie, zatím v sešívaném dresu neukázal, že by mohl být rozdílovým hráčem, který dokáže chytit takříkajíc něco navíc. Sto milionový transfer za stopera Zimu je pak doslova špatné rozhodnutí.

Herní krize

Zatímco na začátku jara hrála družina Jindřicha Trpišovského ještě dobře, v posledních dvou kolech získala pouhý bod a titul se začíná vzdalovat, i když v posledním zápase Slavia hrála poměrně dobře.

Problém je však to, že slávisté nedokáží v lize ani v poháru konkurovat silnějším týmům. Nedokázala porazit ani Spartu, ani Plzeň a se čtvrtým Baníkem se pokaždé na výhru hodně nadřela. Nadstavba tak může být pro Slavii hrabiček do rakve.

Čas léčí všechny rány

Abych nebyl jen depresivní, je potřeba podotknout, že zkušený z nebe nespadl a fotbalový klub je více živý organismus než firma. To je věc, kterou si musí projít i Pavel Tykač.

Své by o tom mohli vyprávět i jeho nynější soupeři Daniel Křetínský, který prošel se Spartou daleko větší krizí, nebo Václav Brabec, který s Baníkem zažil i sestup do druhé ligy.

Ukazuje se že ani setrvání Trpišovského s Tvrdíkem v klubu nezaručí Slavii instantní úspěch. Tykač je však vášnivý slávista a až se naučí řídit takový živý organismus, věřím, že se může Slavie zase vrátit na vrchol.

Zdroje:

https://medium.seznam.cz/clanek/l-p-slavia-nejspis-titul-nechce-hlavne-ze-ma-milacka-zimu-58751

https://www.fortunaliga.cz/rozpis-zapasu/2024?id_stage=1&month=0&round=0&type=1

https://www.fortunaliga.cz/tabulka

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz