Hlavní obsah
Sport

SK Slavia Praha: jarní start z hororové říše aneb když se titul vzdaluje

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Fauzan Saari/unsplash.com

V nedávné době byl oficiálně stvrzen přesun Slavie Praha do vlastnictví Pavla Tykače. Ten se již v zimním přestupovém období aktivně podílel na dění v klubu a napomohl tak například k příchodu Zímy.

Článek

Tykačova Slavie

Pavel je věrným fanouškem sešívaných celý svůj život, takže je zjevné, že nákupem klubu nesleduje nic nekalého. Naopak má se Slavií velké plány, chce zvýšit kapacitu Edenu, hrát pravidelně minimálně Evropskou ligu a sbírat tituly z domácí ligy i poháru jako na běžícím pásu.

Smělé plány, kterých by chtěl Tykač docílit, začal naplňovat již toto zimní období, když svolil s nákupem Zimy za cenovku okolo 100 milionů korun. Plány na ohrožení Sparty v letošní sezóně však začínají mít mírné trhlinky.

Špatný jarní start

Sešívání nezažívají příliš povedený vstup do jarní části Fortuna ligy. V prvním zápase sice udrželi tři body doma, jejich výkon ale nesplnil ani zdaleka jejich očekávání. Nebýt gólu Jurečky v nastavení, skončilo by to remízou 3:3. Obrana tak příliš dobrých známek neposbírala, navíc se řešilo, proč nenastoupil milionový Zima.

Druhý zápas sešívaných dopadl ještě hůře. Remíza ze Zlína je totiž jednoznačná ztráta, a i přes to, že již byl Zíma v základu, to slávisté směrem dozadu na sto procent nezvládli. Navíc se nechal za úder loktem do hlavy soupeře zbytečně vyloučit spasitel prvního zápasu Václav Jurečka.

Slavia tak musí vyřešit, co s nastalou situaci, neboť ani v jednom zápase neměla výsledek a v podstatě ani převedenou hru plně pod kontrolou, což je zejména v případě zápasu ve Zlíně alarmující zpráva.

Útok na titul

Jindřich Trpišovský není typ člověka, který by házel flintu do žita po jednom neúspěchu, obdobím, kdy se Slavií nedařilo vyhrávat zápasy v domácí lize sám pamatuje z dob počátku vzestupu Slavie v novodobé éře, a i tehdy to překonali. Dá se očekávat, že se celý kolos teprve rozjede a v závěru sezony to ještě bude zajímavé.

Pokud bude chtít Slavie Spartu ohrozit, nesmí si další zaváhání dovolit. Nesmíme ani zapomenout na černý scénář, kdy by se sešívaným opravdu přestalo dařit. To by mohlo přinést negativní ohlasy směrem k drahým nákupům, bez evropské ligy se totiž Zíma jen tak nezaplatí. A i když to nebude Tykače v peněžence bolet, mohla by se z podobných transakcí stát slepá ulička.

Zdroje:

https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/fortuna-liga-slavia-praha-pavel-tykac-majitel-uohs-koupe-povoleni.A240206_140616_fotbal_duff

https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-slaviste-po-peti-kolech-nevyhrali-5022728

https://prazsky.denik.cz/fotbal-prvni-liga/slavia-dohrava-ve-zline-tri-goly-od-jablonce-jsou-vystrahou-20240214.html

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz