Hlavní obsah
Sport

Slavia dominovala proti soupeři, který ani vyhrát nechtěl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Dominik Kuhn/unsplash.com

Ostravský Baník přijel do Edenu sice v plné síle, v základní jedenáctce ale trenér Hapal nasadil hráče, kteří běžné v základu nehrají. Tím to samozřejmě Sešívaným hodně ulehčil.

Článek

Odevzdaný zápas

Již při pohledu na sestavu Ostravanů muselo být Baníkovcům jasné, že v Edenu jejich hráčům pšenka nepokvete. 5 ve většině případů nevynucených změn v základní sestavě prostě muselo být na hřišti znát.

Do brány se postavil opět Jakub Markovič, který v dresu A-mužstva Baníku ještě nevyhrál a vždy dostal minimálně dva góly. Na krajích nenastoupil ani Kpozo a Buchta, které nahradili Šehič s Rusnákem. K vidění nebyl ani Boula, zato premiéru ve Fortuna lize si odbyl mladý Samuel Grygar

Boj o Evropu

Suma sumárum Pavel Hapal nenasadili ani jednoho hráče, kterému hrozila stopka v případě obdržení žluté karty. Baník totiž v hned dalším kole čeká klíčový souboj o čtvrté místo s Mladou Boleslaví, kterou musí doma porazit.

Pokud se to Ostravanům povede, budou mít čtvrté místo a přímý postup do předkol Evropské Konferenční ligy téměř jisté. Mladá Boleslav by totiž krom Slovácka musela porazit někoho ze silné trojky, což se nezdá příliš pravděpodobné, i když Plzni v lize o moc nejde.

Výkon Slavie

I když Baník šetřil to nejlepší co má v kádru, nikterak to nesnižuje výkon Slavie, která naopak nasadila proti Ostravě všechny dostupné zbraně. Družina Jindřicha Trpišovského předvedla téměř bezchybný výkon, po kterém jednoznačně a zaslouženě vyhrála

Baník se krom dvou zajímavých šanci k ničemu nepropracoval a po necelé hodině hry šel navíc do deseti. A znovu za to mohl Tanko, který už podruhé za sebou duel se Slavií nedohrál. Tentokrát by to však mohl být pro Tanka předčasný konec sezóny.

Zdroje:

https://www.livesport.cz/fotbal/cesko/fortuna-liga/tabulka/#/xE0a9m5S/table/overall

https://www.livesport.cz/zapas/8WtDaFvR/#/prehled-zapasu/sestavy

Přímý přenos utkání

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz