Hlavní obsah
Sport

Slavia má jedinečnou možnost jít do rozhodujícího trháku Chance ligy

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Dominik Kuhn/unsplash.com

Začalo to výhrou v derby, nyní však mají sešívání možnost si vytvořit takový náskok, který by již mohl být pro Spartu i Plzeň nedosažitelný.

Článek

Derby

Slávisté mají nyní na kontě o šest bodů více než Sparta, na čemž má lví podíl vyhrané derby. Kdyby v něm neuspěla, byl by celý její náskok pryč. Výhra ve vzájemném souboji však má pro Slavii i další benefity.

Sparta je totiž druhá o pouhý bod před Plzní, což letenským na sebevědomí příliš nepřidává. Přičteme li debakl, který sparťané utrpěli v Anglii, je jasné, že teď Sparta není v úplné pohodě.

Náročný los

Družině Jindřicha Trpišovského hraje do karet také to, že má v následujících kolech výrazně snazší los, než jeho pražský rival. Slavia se totiž nejprve utká doma s Duklou Praha, po čemž ji čeká zápas v Hradci.

To Sparta míří do Štruncových sadů, kde ji čeká přímý souboj o druhé místo s plzeňskou Viktorii. Aby toho nebylo málo, o týden později Letná prožije třaskavý duel s aktuálně čtvrtým Baníkem.

Smrtící náskok

Je jasné, že Spartu v následujících týdnech nečeká nic jednoduchého. Když připočítáme ne zrovna ohromující formu letenských, zdá se téměř nemožné, aby Sparta obě utkání vyhrála.

Slavii tak stačí zvládnout své duely a čekat, na kolik že se jejich náskok na čele navýší. Pokud ji bude hrát vše do karet, může se její náskok navýšit až na 12 bodů, což už je více než solidní polštář.

Zdroje:

https://www.chanceliga.cz/tabulka

https://www.chanceliga.cz/rozpis-zapasu/2025?id_stage=1&month=0&round=0&type=1

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz