Hlavní obsah
Sport

Slavia nejspíš titul nechce, hlavně že má miláčka Zimu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Vienna Reyes/unsplash.com

V Edenu si nad výkony některých hráčů a zejména výsledky zápasů musí klepat na čelo. Nevyhrát zápas, ve kterém jste jasně lepší, zvlášť když bojujete o titul, je opravdu zarážející.

Článek

Zima za všechny peníze

Už od počátku transferu, kdy se Zima vrátil z Itálie domů do Edenu za na české poměry astronomickou částku, jsem nevěřil, že jde o dobrý krok. Už v Itálii se ukázalo, že na základní jedenáctku nemá.

Přesto ho Jindřich Trpišovský stále staví a nejspíš se modlí, aby to nebyl propadák. Ale na Zimu je letos opravdu spolehnutí, takže to onen propadák opět byl a David se zaslouženě podepsal pod další slávistickou ztrátu.

Silný kádr?

Slavia odehrála jinak poměrně kvalitní utkání, pro její škodu ale nedokázala dominantní první poločas okořenit vstřelenými góly. I tak všichni očekávali, že Slavia Olomouc v druhé půli zlomí.

Jenže pak přišla ojedinělá standartka a Olomouc rázem vedla. Slavia dál tlačila a Sigma jen odkopávala balóny, naštěstí pro Hanáky to v zadu hlídal Zima, který daroval soupeři nájezd na Staňka, jenž dopadl druhým gólem v síti sešívaných.

Ten si tak ze zápasu odnesl 0% úspěšnost chycených střel. Slavia pak sice znovu zabrala a dokázala ztrátu smazat, na výhru už ale nedosáhla.

A co dál?

Ironicky by se dalo říct, že stačí vyřadit z kádru Zimu, který tam nemá co dělat, a bude Slavie zpět v boji o titul. Ale sešívání už ztrácí 4 body na Spartu, navíc v nadstavbě přijde derby a souboj s Plzní.

Družina Jindřicha Trpišovského v letošní sezóně nedokázala porazit ani jednoho z první trojky, navíc už vypadla i z poháru a ve vzduchu visí strašák v podobě ukončení sezóny bez trofeje. Pokud to chce Slavia odvrátit, musí zabrat. A nejspíš musí zabrat bez Zimy.

Zdroje:

Přímý přenos utkání

https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/slavia-sigma-olomouc-fortuna-liga-29-kolo.A240419_093842_fotbal_jic

https://www.fortunaliga.cz/tabulka

https://www.fortunaliga.cz/rozpis-zapasu/2024?id_stage=1&month=0&round=0&type=1

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz