Hlavní obsah
Sport

Slavia Praha slábne. Ani noví hráči jí k restartu nejspíš nepomůžou

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Mario Klassen/unsplash.com

Fotbalová Slavia zažívá velký útlum, tři sezony bez ligové trofeje, v Lize Mistrů se jí letos nepodařilo najít kouzlo zvládat těžké zápasy a v domácí lize opět ztrácí na Spartu.

Článek

Ach ty přestupy

V době největšího vzestupu sešívaných se našla jen hrstka hráčů, která by nechtěla odejít do Edenu za vysokou mzdou do týmu, který nemá v naší lize konkurenci.

Již v zimním přestupovém období začalo být znát, že čeští hráči, respektive hráči z naší ligy, již nepovažuji Slavii za jedinou dobrou adresu v lize. Do hry vstoupila nejen Sparta, ale tak Plzeň a Baník

V aktuálním přestupovém období je to již bijící do očí. Zatímco Slavia přivedla za velké peníze neoblíbeného, a ne zrovna mladého Chorého z Plzně, Baník ulovil mladšího Erika Prekopa, jenž je herním stylem s Chorým na stejné vlně.

Trenér jako základ mužstva

Předně bych chtěl říct, že si toho, co Jindřich Trpišovský se Slavií dokázal, velice vážím. A to i přes to, že nejsem slávista. Jindřich spolu s Jaroslavem Tvrdíkem posunuli kvalitu českého fotbalu o několik levelů výše.

Přesto se nabízí otázka, zda li není načase, aby Slavia očistila vzduch, změnila trochu herní pojetí a celkově nastolila další úspěšnou éru sešívaných. Třeba i za cenu změny hlavního trenéra.

Bude trofej?

Jak už jsem psal výše, již tři sezony čeká Slavia na ligový titul, přičemž křivka výkonů mužstva pomalu klesá. Letošní ročník Chance ligy nevypadá nejhůř, jenže nevypadá ani skvostně.

Liga mistrů se v Edenu letos nejspíš hrát nebude, ale i Evropská liga je extrémně kvalitní a přivede do Prahy výborné týmy. To ovšem ukradne sešívaným spousty sil do boje o titul, ve kterém Slavia již není ani favoritem.

Zdroje:

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/1._%C4%8Desk%C3%A1_fotbalov%C3%A1_liga

https://www.fcb.cz/hrac.asp?id=Erik-Prekop-405

https://www.slavia.cz/player?id=3827&category=MUZ

https://www.chanceliga.cz/tabulka

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz