Hlavní obsah
Sport

Slavia se topí v přestupové krizi, je to nejhorší období poslední dekády

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Mitch Rosen/unsplash.com

Slavia Praha se trápí. Její nejzajímavější posila je Tomáš Chorý, který je od začátku mezi sešívanými ve vyhnanství. Nepodařilo se dotáhnout ani přestup Olayinky, navíc hrozí citelné ztráty

Článek

Tomáš Chorý

Příchod plzeňského útočníka do Edenu byl největším přestupem v rámci České nejvyšší soutěže, hned po oznámení však začalo být patrné, že ne všichni fanoušci s jeho příchodem souhlasí.

Chorý se totiž v Praze proslavil zejména svými hanlivými pokřiky „jude Slavie“, a také svou láskou ke Spartě. To bylo ostatně znát i v posledním domácím utkání sešívaných.

Tomáš šel do hry až po více než hodině hry, přičemž hned při nástupu na hřiště, se mu dostalo pískotu a bučení. Situace se nezměnila ani během zbytku utkání, zdá se tedy, že Chorého ve Slavii nečeká nic jednoduchého.

Peter Olayinka

Tady se musím Slavie zastat, neboť sešívání měli oficiální cestou odsouhlaseny kontrakt, který poté aktuální Olayinkův klub pozastavil. To je situace, se kterou Tvrdík nemůže nic dělat.

Otázkou spíš je, proč Slavie v posledních přestupových obdobích nakupuje draze v podstatě staré hráče. Z ekonomického hlediska jsou to investice, které se nikdy nevrátí.

Ať už Olayinka, Chorý nebo brankář Staněk jsou hráči, kteří sice na dva tři roky klubu pomůžou, ale nikdy se nezhodnotí. Utrácet za ně miliony eur je tak dost na hraně.

Hrozící odchody

Slavii trápí ještě jedna věc. A to je potencionální odchod záložníka Oscara, který se postupem času vypracoval v nepostradatelného člena družiny Jindřicha Trpišovského.

Jaroslav Tvrdík by sice rád Oscara udržel v týmu, jenže o něj má zájem turecký Galatasary a španělská FC Sevilla. Hráč už údajně vyjádřil touhu pražský klub opustit, což by byla pro Slavii další krutá rána.

Zdroje:

https://www.fotbalportal.cz/cesko/gambrinus-liga/70841-slavia-dava-ruce-pryc-od-olayinky-dohoda-s-crvenou-zvezodu-nedopadne/

https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-buceni-piskot-nadavky-na-plzen-tak-fanousci-slavie-privitali-choreho-5032712

https://infotbal.cz/oscar-dorley-pozadal-slavii-o-prestup-zajem-ma-nejen-galatasaray-ale-i-sevilla/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz