Hlavní obsah
Sport

Slavii Praha se na přestupovém trhu nedaří, může za to nová politika klubu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Mitch Rosen/unsplash.com

Přestupy byly od příchodu Jaroslava Tvrdíka do klubu doménou sešívaných, kteří si vždy koupili, koho chtěli. V poslední době to však vypadá jinak, a Slavii se nedaří ani na jedné straně barikády.

Článek

Přestupová politika

Na listině příchozích hráčů jsou prozatím 4 jména, přičemž za zmínku stojí pouze dva. Prvním je mladý stoper Štěpán Chaloupek z Teplic, který se loni rozehrál do velké formy. Není tak divu, že po něm Slavia skočila.

Druhou posilou je Tomáš Chorý, jehož přesun do Prahy nesou těžce i samotní Slávisti. Může za to jeho minulost a sparťanská náklonnost jeho rodiny. Tím ovšem výčet zajímavých posil bohužel končí.

Jediný, o kom se momentálně v souvislosti s příchodem do Slavie mluví, je Peter Olayinka. I zde je však velká kontroverze, neboť Peter před rokem klub opustil coby volný hráč, a nyní za něj Slavia znovu zaplatí jednotky milionů eur.

Silná konkurence

Nutno podotknout, že Chorý i Olayinka nejsou žádní mladíci a desítky milionů korun, které za ně Slavia dá, či již dala, rozhodně nejsou investicí do budoucna. Pryč je tak doba, kdy sešívaní vlastnili téměř každou mladou naději v republice.

Hlavním viníkem, proč tak Slavia postupuje, je výrazně zvýšená konkurence na přestupovém trhu. Nedávno se Slavii dorovnala Sparta v závěsu s Plzní, a teď ji pomalu pronásleduje i Baník Ostrava, který přestal levně prodávat, a sám sbírá zajímavé posily.

To na poli odchodů je na tom sešívaný klub o něco lépe. Za Lingra Slavia inkasovala slušné peníze, navíc definitivně odešel Ewerton, který neměl v týmu vytížení. I zde se ale ne vše povedlo podle plánu.

Nevydařená hostování

Nejdříve gambijský fotbalista Singhatech, poslaný na hostování do Olomouce, nedorazil na začátek přípravy, vůbec nekomunikoval, až se ho Olomouc zbavila. Slavia mu sice našla náhradní hostování v Karviné, ale jeho vizitka bude od teď pošpiněna špatným chováním.

Naposledy se z hostování vrátil již po deseti dnech David Pech, který se konečně zotavil z poranění kolene, přičemž jeho první štací měly být Pardubice. Když se ale dozvěděl, že by měl mít v novém působišti stěžejní roli, tak místo toho, aby chytil šanci za pačesy, utekl zpátky do Prahy.

Zdroje:

https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-deset-dni-v-novem-angazma-a-dost-mladik-se-vraci-do-edenu-5032168

https://www.ruik.cz/bizar-singhateh-v-olomouci-nezvedal-telefony-nyni-nastoupil-v-priprave-za-karvinou/

https://www.transfermarkt.com/sk-slavia-prag/startseite/verein/62

https://www.transfermarkt.com/peter-olayinka/profil/spieler/248393

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz