Hlavní obsah
Sport

Spartě se Slavií roste konkurence, Liga Mistrů jim tak může uniknout

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: unsplash.com

Letošní ročník Chance ligy bude úplně jiný než ty předchozí. Jako by s přímým postupem do LM a s novým sponzorem přicházela i nová doba. O špičku se letos bude prát více týmů.

Článek

Pražská S

Ať už se podíváme na Spartu či Slavii, oba kluby mají v rámci příprav více problémů než radostí. Slavia sice zvládá přípravné zápasy, ale ty zvládala i loni, přičemž se pak v lize dívala Spartě na záda. A ač přestupové období ještě není u konce, představa Chorého coby zarytého Slávisty je k smíchu.

To Sparta je na pokraji nové éry a odchody Briana Priskeho s bývalým kapitánem Krejčím ovlivní dění v klubu. Nově sestavený tým, i když téměř ze stejných hráčů, se na vrchol nedostane hned. Nahoře budou, ale udělat hned titu bude více než složité.

Kouzelná Viktoria

To v Plzni mají díky nepřízní osudu pražských týmů v letošní sezóně nejvyšší ambice. Viktoria už nám ukázala že v sezóně, kde se hraje o přímý postup do ligy mistrů, umí zabrat a všechny překvapit.

Otázkou tak spíš je, jestli se s odchodem Chorého dokáží ve Viktorii poprat stejně úspěšně, jako tomu bylo v případě Jindřicha Staňka.

Pokud najdou gólového a úderného útočníka, bude Plzeň na titul útočit určitě, zvlášť když k tomu připočteme téměř bezchybnou defenzivu, kterou se mohla Plzeň chlubit i v minulém ročníku.

Fantom z Ostravy

V neposlední řadě nesmíme zapomenout na Baník Ostrava, který od příchodu Luďka Mikloška vzkvétá rychlostí blesku. Vždyť není to tak dávno, co měl Baník problém udržet trenéra celou jednu sezonu, a ještě předloni hrál jen skupinu o udržení.

V loňském ročníku, po razantní obměně kádru, dokráčela Ostrava po dlouhých čtrnácti letech do evropských pohárů a rozhodně tím nekončí. V letní pauze prozatím odešel jediný hráč základní jedenáctky, přičemž do týmu přišly nejméně čtyři posily, schopné okamžitě hrát za A-mužstvo. Vypadá to, že i Baník pokukuje po nejvyšších metách.

Zdroje:

https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-frydek-o-konci-priskeho-a-krejciho-mam-strach-aby-se-to-nerozpadlo-5030201

https://www.denik.cz/fotbal-zajimavosti/tomas-chory-do-slavie-slavia-plzen-prestup-fanousci-reakce-nadavky.html

https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/banik-ostrava-pred-sezonou-tiskova-konference-ambice.A240717_807157_fotbal_czo

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz