Hlavní obsah
Sport

Sparta bez Haraslína herním projevem nudí. Poslední zápas to jen potvrdil

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Tembela Bohle/pexels.com

Souboj pražské Sparty v malém derby proti Bohemians vyhráli sparťané nejtěsnějším rozdílem v poměru 2:1. Bez prostřídání to však mohlo být úplně jinak

Článek

Herní projev

Již v předchozích ligových zápasech letošní sezóny bylo jasně vidět, jak velký kvalitativní rozdíl je mezi některými hráči na určitých postech. Zápas s Bohemkou tak nebyl žádnou výjimkou.

Je až zvláštní, jak někteří hráči zejména směrem dopředu, ztratili cit pro hru a touhu překonat soupeře jeden na jednoho. Jestli se Sparta bude i dál v lize takto trápit, bude jí to stát mnoho sil, které by mohla využít v evropských pohárech.

Poločas hrůzy

První poločas proti Bohemians budiž jasným důkazem. Sparta hrála hrozně, ztrácela jednoduché míče a v obraně se trápila možná ještě víc než v útoku.

Byl to poločas, který byl tak nezáživný, až jsem měl chvílemi chuť některé pasáže přetočit. Nakonec jsem během prvního poločasu zvládl složit dětské kolo pro svého syna.

Haraslín a Olatunji

Situace se změnila až s příchodem těchto dvou hráčů. Po jejich nástupu po hodině hry, se najednou začal hrát fotbal. Olatunji výborně rozbíjel obranu, zatímco Haraslín předváděl geniální náběhy za obranu.

To bylo ostatně znát i při rozhodujícím gólů, který padl jen krátce po příchodu těchto dvou hráčů. Výborný náběh Haraslína na hranici offsidu, a ještě lepší přihrávka na gól rozhodly o vítězství Sparty.

Je jasné, že současné výkony mužstva přímou úměrou stoupají, i klesají podle toho, zdali dvojce Olatunji a Haraslín jsou na hřišti, či nikoliv. Otázkou tak je, jak dlouho to tito dva v tak nabitém kalendáři vydrží, než začne Sparta ztrácet ligové body.

Zdroje:

Přímý přenos utkání

https://sport.aktualne.cz/sparta-zvladla-dalsi-tezkou-misi-v-dolicku-musela-otacet-roz/r~457c5bdc573b11efa1910cc47ab5f122/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz