Hlavní obsah
Sport

Sparta je lepší než Slavia nejen na domácí scéně, ale i na té evropské

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Mitch Rosen/unsplash.com

Říká se, že kvalitní tým poznáte podle toho, že dokáže vyhrávat i zápasy, ve kterých není lepší. To je něco, co Sparta umí, zatímco Slavii to momentálně nejde

Článek

Chance Liga

Na domácí scéně, která má prozatím na kontě pět odehraných kol, je na tom Sparta o dva body lépe, než její největší rival z Edenu. Zatímco sparťané jsou prozatím stoprocentní, Slavia nezvládla hned úvodní kolo nového ročníku.

Při pohledu na tabulku je jasné, v čem je mezi těmito kluby rozdíl. Zatímco Slavia má geniální defenzívu, Sparta má společně s Plzní nejlepší útok. Při pohledu na tabulku očekávaných gólů (xg) pak Sparta jasně vévodí celé lize.

Liga mistrů

Kvalitní srovnání letos nabízí i evropské poháry. Obě pražská S totiž bojují o postup do základní skupiny ligy mistrů, přičemž nejčerstvější odehrané utkání v rámci posledního předkola jasně ukazuje, v čem že je největší rozdíl.

Oba týmy dostaly těžkého soupeře, Slavia se představila ve francouzském Lille, Sparta zase ve švédském Malmö. Obě pražská S sázela na pevnou defenzívu a rychle výpady, ovšem zatímco Sparta vyhrála 2:0, Slavia stejným rozdílem padla.

Ligový titul

Je více než jasné, že vstup do sezony mají letenští lepší než sešívání, mají větší sílu dopředu, odhodlání a v některých případech i výrazně vyšší nasazení. Na první dobrou by se dalo říci, že je Sparta pro ligu jasným favoritem.

Jenže sezóna je dlouhá, Slavia se může ještě zmátořit, určitě bude zlobit Plzeň, navíc se zdá, že Baník chce udržet současný kádr i po vypadnutí z evropských pohárů. Jestli se jí to povede, bude mít nejen vysokou kvalitu, ale i čas na regeneraci a přípravu.

Zdroje:

https://www.chanceliga.cz/statistiky?unit=2&status=0&season=2025&club=0&game_limit=0&nationality=&age=0&position=0&list_number=0&parameter=1

https://www.chanceliga.cz/tabulka

https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/banik-ostrava-ludek-miklosko-prestupy-ewerton.A240822_814196_fot_dsouteze_ivt

Přímé přenosy utkání 4. předkola Ligy Mistrů

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz