Hlavní obsah
Sport

Sparta pod koučem Friisem? Méně emocí, větší organizovanost a dominance

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Tembela Bohle/pexels.com

Fotbalová Sparta prožívá doslova snový vstup do letošního ročníku jak Chance ligy, tak i Ligy Mistrů. Ve hře letenských je již vidět i rukopis nového hlavního trenéra Larse Friise

Článek

Lars Friis

Dánský rodák rozhodně pro Spartu není novou tváří. Po boku Briana Priskeho, coby asistent trenéra, prožil na Letné již dvě veleúspěšné sezóny. Od letošního ročníku již zastává funkci hlavního trenéra.

A nutno podotknout, že start jeho kariéry hlavního kouče nemohl vypadat lépe. Sparta má za sebou v lize i v Evropě dohromady deset soutěžních zápasů, ve kterých si připsala 9 výher a jedinou remízu při skóre 24:9.

Ztráta egoismu

Hlavní příčinou nebývale úspěšného staru ročníku má na svědomí výrazně lepší morálka na hřišti, odbourání eg některých hráčů, či jejich méně emotivní vystupování na hřišti.

Při pohledu na tyto aspekty se zdá, že odchod Krejčího do zahraničí byla pro Spartu výhra. Krejčí sice podával nadstandardní výkony, ale v jeho kapitánské režii se hra letenských občas vymykala kontrole.

Zlatý trojlístek

Další, neméně důležitou věcí, je trio Birmančevič, Olatunji a Haraslín. Tento útočný vír totiž motá hlavy všem hráčům v Evropě, jejich náběhy za obranu jsou smrtící, a bez nich by byla Sparta poloviční.

Důkazem budiž poslední klání letenských v Malmö v rámci 4. předkola ligy mistrů, kde jejich presink byl tak účinný, že hráči Malmö místy nedokázali přejít s míčem ani na útočnou půli, nemluvě o šancích, do kterých se dostávali.

Zdroje:

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Lars_Friis

https://www.livesport.cz/tym/sparta-praha/6qA358jH/vysledky/

Přímý přenos utkání Malmö- Sparta Praha

Přímé přenosy Chance ligy

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz