Hlavní obsah
Sport

Sparta se třásla, ale tři body a čelo tabulky nakonec ubránila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Mitch Rosen/unsplash.com

Sparta Praha má za sebou extrémně náročný zápas, ve kterém rozhodně nebyla výrazně lepším týmem. Baník i přes to, že neměl k dispozici svou brankářskou jedničku, předvedla špičkový výkon.

Článek

Překvapivý poločas

První půli vyhrála Sparta 1:0, ale že by bylo vedení, o které se v závěru poločasu postaral Bimančevič, bylo vysloveně zasloužené, se říct tak úplně nedá.

Byl to právě Baník, který víceméně poctivě bránil a byl nebezpečný z rychlých protiútoku. Sparťané kupili mnoho chyb a Ostrava tak profitovala z dobrého napadání. Ve dvacáté minutě dokonce vedla na střely 7:2.

Útočná síla

Druhý poločas začal přesně naopak, Sparta na Baník vlétla a již v 52. minutě se Kuchta radoval ze svého druhého gólu, přičemž již Pražané vedli 3:0. A tak vše nasvědčovalo jednoduchému průběhu.

Pak si kapitán Krejčí smolně srazil hlavičku po rohu do vlastní sítě, Baník tím sice snížil, ale Haraslín o pár minut vrátil Spartě tří brankové vedení.

Baník však v závěru hodně zabral a postupně se mu podařilo zásluhou Klímy a Kubaly snížit ne 4:3. Sparta se tak musela třást o výhru až do konce, neboť se ukázalo, že i Ostrava je směrem dopředu velmi silná.

Slavia Praha

Spartě se tak povedlo vystavit Slavii do extrémně tíživé situace, ta totiž musí doma porazit Olomouc a i když se jí to povede, bude na letenské ztrácet před posledním kolem 2 body.

To se jistě družině Jindřicha Trpišovského líbit nebude, nezbývá jim však nic jiného, než tento fakt přijmou a pokusit se závěr základní části Fortuna ligy ještě zdramatizovat. V nadstavbové části se již může stát ledacos.

Zdroje:

https://www.livesport.cz/zapas/fgzbDcOt/#/prehled-zapasu/prehled-zapasu

Přímý přenos utkání Sparta Praha : Baník Ostrava

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz