Hlavní obsah
Sport

Sparta si titul s přehledem pohlídá, s pohárem to bude mít složitější

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Fauzan Saari/unsplash.com

Fotbalová Sparta má v letošní sezóně spoustu důvodů k radosti, vede ligu těsně před koncem sezony o 4 body, zahraje si proti Plzni finále domácího poháru a i v Evropské lize zanechala nějakou tu stopu

Článek

Ligový titul

Již po prvním kole nadstavby musí být všem jasné, že pražská S a Plzeň jsou úplně jinde než Baník, Boleslav a Slovácko. O titulu se tak rozhodne v pražském derby a v soubojích Sparty a Slavie s Plzní.

A právě tady se zdá, že má Sparta nejvíc navrch, neboť na rozdíl od Slavie je totiž schopná Plzeň porazit. Slavia letos vůbec nezvládá konfrontace jak s Plzní tak i s pražským rivalem. Obě derby skončila remízou a třetí remíza přiřkne Spartě titul.

Slavia Praha

Družina Jindřicha Trpišovského předvedla sice úchvatnou podívanou proti Baníku Ostrava, to ovšem nemění nic na faktu, že k titulu potřebuje porazit Plzeň i Spartu, což je téměř nemožný cíl. Obranný mág Koubek totiž umí zastavit kohokoliv, včetně Slavie.

Ostatně sešívané okradla o body v obou předchozích zápasech a s jídlem roste chuť. Suma sumárum, Sparta si titul pohlídá a Slavia letos utře. A ač se to nezdá, je to pro Slavii již třetí sezóna bez ligového titulu.

Domácí pohár

Finále domácího poháru a tím i možnost pro Spartu získat double, nás čeká co nevidět. Nechci úplně předjímat, ale pohár podle mě vyhraje Plzeň. Jejich obrana je momentálně téměř nepřekonatelná.

Zato Sparta dostala dva góly od Slovácka nebo tři góly od Baníku. Plzeň by tak neměla mít příliš velký problém se prosadit a posléze obranu zabetonovat a hrozit z rychlých brejků.

Zdroje:

https://www.fortunaliga.cz/rozpis-zapasu/2024?id_stage=2&month=0&round=1&type=2

https://www.fortunaliga.cz/tabulka

https://www.molcup.cz/clanek/578-finale-je-krasna-vec-rekl-po-postupu-plzensky-trener-koubek

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz