Hlavní obsah
Sport

Sparta, Slavia, Plzeň a nově i Baník. To jsou aspiranti na ligový titul

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Sára Ferencová/se souhlasem

Poslední dekádu se fotbalová liga točila výhradně kolem Slavie a Plzně, až se před dvěma lety do hry o titul úspěšně přidala i Sparta Praha. Nyní se však zdá, že se okruh aspirantů na titul rozšíří.

Článek

Věční rivalové

Hlavními favority letošního ročníku Chance ligy jsou bezesporu obě pražské S, přičemž Sparta do ročníku vstupuje coby obhájce titulu. Slavia tak má drobnou výhodu, neboť na ni nemusí doléhat tlak loňských úspěchů.

Na Letné se přes letní přípravu událo spoustu změn, od nového trenéra, až po ztrátu kapitána Ladislava Krejčího. Začátek sezony nám ale ukázal, jakou sílu v sobě Sparta má, neboť se jí povedlo vyhrát jak první ligové kolo, tak i úvodní zápas v rámci Ligy Mistrů.

Sešívání se právě nachází v procesu změny celého klubu. I když Pavel Tykač při koupi Slavie udržel u týmu Trpišovského i Tvrdíka, vše okolo se postupně mění. Zatímco před pár lety Slavia podepisovala mladé hráče, nyní sází více na zkušenost, což dokládá i příchod Tomáše Chorého.

Viktoria Plzeň

V Plzni se před sezonou nikdy otevřeně o ligových ambicích nemluví, a ne jinak je tomu i nyní. Již loňský ročník nám však ukázal, že pokud to bude ve Štruncových sadech fungovat hned od začátku, mají se pražská S na co těšit.

Pro Viktorii bylo nejdůležitější udržet u týmu hlavního trenéra Miroslava Koubka, který dokázal Plzeň loni dovést až do čtvrtfinále Evropské Konferenční Ligy, a nebýt špatných ligových výsledků hned na úvod sezony, byl by se hlásil v nadstavbové skupině o titul.

Nevyzpytatelný Baník

Baník Ostrava se po kolísavé sezoně nakonec umístil čtvrtý, čímž si po 14 letech zajistil postup do evropských pohárů. Úvodní kolo letošního ročníku Chance ligy se však ostravským vůbec nepovedl.

To vstup do evropských pohárů byla jiná písnička, když Baník na domácím hřišti doslova zdemoloval arménský FC Uratu Jerevan. Baník soupeři nasázel hned 5 gólů z kopaček pěti různých střelců. Pokud tedy dokáže Baník stabilizovat výkonnost, bude v lize mířit hodně vysoko.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz