Hlavní obsah
Sport

Spartu, Slavii i Plzeň čeká program, který může rozhodnout o zbytku sezony

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Mitch Rosen/unsplash.com

Nejlepší tři týmy české nejvyšší soutěže mají jedno společné. Počínaje dneškem jim začíná série pěti zápasů, které hráči stihnou za pouhých 15 dní, přičemž již dva duely v rychlém sledu mají za sebou.

Článek

Slavia Praha

Nejvýhodnější pozici má jednoznačně Slavia, která vede ligu o šest bodů. Krom polštáře na druhou Spartu a třetí Plzeň má navíc i nejpříjemnější los. Svěřencům Jindřicha Trpišovského tak stačí splnit roli favorita a vyčkávat, co jim to přinese.

Sešívání totiž v lize postupně narazí na Duklu Praha, Hradec Králové a Karvinou, o postup v poháru si to pak rozdají s třetiligovými Benátkami nad Jizerou. O další body v Evropské Lize budou pak chtít okrást Eintracht Frankfurt.

Sparta Praha

To na Letné jsou na tom ze zmíněného trojlístku nejhůře. Nejprve totiž vyzve v přímém souboji o druhé místo Plzeň, pak ji čeká náročný pohárový zápas s Brnem a hned o pár dní později boj se čtvrtým Baníkem.

Aby to Sparta neměla jednoduché, čeká ji pár dní na to velmi těžký zápas proti Brestu v rámci Ligy Mistrů, náročné období pak zakončí duelem proti Mladé Boleslavi.

Program plný těžkých zápasů může letenské buď vynést na koně, nebo také definitivně pohřbít jejich ligové ambice. Zvlášť když je teď Sparta zranitelná po debaklu, který jim nadělil Manchester City.

Viktoria Plzeň

V Plzni se zdá být vše v naprostém pořádku. Minulý víkend si hráči poradili s Baníkem, ve čtvrtek vybojovali v Evropské Lize bod za remízu a nyní si brousí zuby na druhé místo Chance ligy.

Po duelu se Spartou na Plzeň čeká ještě Slovácko a Bohemians, v poháru pak třetiligové Ústí. Nejtěžší soupeř na Viktoriány čeká v Evropské Lize, kde narazí na Real Sociedad.

Plzeňští mají výhodu zejména v tom, že pro ně je, na rozdíl od pražských S, třetí místo adekvátní, můžou tak jít do zápasu se Spartou s čistou hlavou, ani ztráta by je pak neměla rozhodit.

Zdroje:


https://www.livesport.cz/tym/slavia-praha/viXGgnyB/program/

https://www.livesport.cz/tym/sparta-praha/6qA358jH/program/

https://www.livesport.cz/tym/viktoria-plzen/2LA0e86b/program/

https://www.chanceliga.cz/tabulka

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz