Hlavní obsah
Sport

Tomáš Chorý aneb jak se vyvrhel miláčkem slavistických tribun stal

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay.com

Bylo, nebylo, v Plzni jeden fotbalista hrál, jenž v koutku duše Spartu miloval. Však časem se hrdým Viktoriánem stal, když s Plzní z titulu se radoval.

Článek

Chrabrý Tomáš

Již v Olomouci ve vzduchu dobře hrál, a pro ránu jít se nikdy nebál, pak za Sigmu dokonce pár gólů dal, aby se z něj Viktorián jednou stal, v Plzni však hrdinou nebýval, když lavičku spíše jen zahříval.

Však časem se jeho potenciál ukázal, a Tomáš se do základu týmu dostával, pak začaly přicházet úspěchy, namísto přijímání cen útěchy.

Rivalita bez hranic?

Když jednou v Plzni titul získal, s týmem i s fanoušky si mohutně pískal. Hodně se pilo,hodovalo či tančilo, až i pokřik JUDE Slavie se zpívalo.

Však hrdina říkal si: proč by ne, Slavia Praha přeci špatná je, to letenští rytíři mou modlou jsou, tam mé kroky povedou. Osud však napsal mu příběh jiný, jen v té době dosti nepravděpodobný.

Hrdý Slávista

Po letech plzeňské těžké dřiny, kde časem oporou mužstva se stal, dohnal ho pocit obrovské viny, za to, že se slavistům smál. Byla to Slavia, kdo hodil mu lano, na které odpověděl jen strohé ano, pak před novými fanoušky začal se kát, že posilou nejlepší je, co jim klub mohl dát.

Však fanoušci Chorého za svého nechtěli, vždyť při prvním nástupu na něho pískali, pak přišla pro klub výzva nejvyšší, základní skupinu Ligy mistrů dobýti.

Chorý tak za pačesy svou šanci vzal, a hned v prvním poločase dvakrát skóroval. Když se pak z druhého gólu radoval, slavistický lid jeho jméno skandoval, a tak se Tomáš hrdým Slavistou stal.

Zdroje:

https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/tomas-chory-slavia-piskot-buceni-fanousci-viktoria-plzen.A240727_224243_fotbal_jic

https://www.sport.cz/clanek/fotbal-liga-mistru-chory-miluju-velke-zapasy-povzbuzeni-z-tribun-bylo-hezke-5034112

https://www.denik.cz/fotbal-zajimavosti/tomas-chory-do-slavie-slavia-plzen-prestup-fanousci-reakce-nadavky.html

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz