Hlavní obsah

Tři důvody, proč Sparta postoupila do Ligy Mistrů a Slavia ne

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Mitch Rosen/unsplash.com

Na jedné straně obrovská radost na letenské pláni, na té druhé zase sešívaná bolest po vyřazení. Pojďme se blíže podívat na rozdíly, které Spartu vynesly na vrchol zatímco Slavii podkoply nohy.

Článek

Těsněji to nešlo

Nejmenším, a zároveň největším rozdílem, který se dá ve srovnání pražských S v posledním předkole Ligy Mistrů najít, jsou pouhé milimetry. Sparta totiž své šance v obou zápasech dokázala využít v gólovou radost.

To Slavii utekly hned dva góly v úvodním duelu díky milimetrovými ofsajdům, v odvetě potom scházely milimetry hned několikrát ve vyložených šancích. Přitom stačil jediný gól k tomu, posunout utkání do prodloužení.

Geniální křídla

Sparta i Slavie mají kádr nabitý velmi kvalitními hráči, letenská útočná křídla, Haraslín a Birmančevič, však v letošní sezóně prokazují nebývalou formu. Jejich kreativita a fotbalové myšlení je prostě jinde.

To je něco, co Slavii momentálně chybí, slávistická křídla sice odehrála výbornou odvetu, jenže to bylo málo. Místy chyběl moment překvapení, jindy musel sbíhat do stran Chorý, který pak chyběl ve vápně.

Obranný val

Situace mohla být také jiná, kdyby byla Slavia schopná zastavit útoky soupeře. Jakoby se slávisté v určitých fázích hry nedokázali vyvarovat chybám s fatálními následky.

To Sparta ve dvojzápase s Malmö předvedla vskutku geniální obranu, která nepropustí ani smítko prachu, natož pak celý míč. Pochopitelně v tom určitě hraje roli také špetka štěstí, základem je ale výborná organizovanost defenzívy.

Zdroje:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/sport-fotbal-slavia-ukazala-lille-sesivane-srdce-na-postup-do-ligy-mistru-to-ale-nestacilo-258614

https://www.idnes.cz/fotbal/pohary/sparta-malmo-liga-mistru-play-off-odveta.A240827_110654_fot_pohary_jic

Přímé přenosy zápasů předkola Ligy Mistrů

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz