Hlavní obsah
Sport

Velká cena F1 v Miami: konečně zábava se vším všudy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: unsplash.com

Velký závodní kolos v posledních týdnech veřejnost bavil spíše skandály ve stáji Red Bull. Velká cena v Miami nám však opět dala připomenout krásu motorsportu.

Článek

F1 je zpět

Letošní sezóna se prozatím točila pouze kolem toho, jak velký náskok si Vertstappen dokáže vytvořit proti svým soupeřům. Jezdec Red Bullu totiž sbírá prvenství v kvalifikacích i závodech jak na běžícím pásu a i na pozicích za ním bývá často dopředu jasno, kdo kde skončí.

Pravda je, že i v Miami nic nenasvědčovalo tomu, že by mělo být něco jinak, Vertstappen opanoval kvalifikaci i sprintový závod a všichni očekávali dominantní vystoupení Red Bullu i v hlavním závodě

Konečně napínavý závod

Do bezproblémového průběhu závodu pro nejúspěšnější stáj současnosti hodil vidle překvapivě sám Peréz, který hned v první zatáčce způsobil nepochopitelným manévrem velké zmatky. Díky tomu přišlo o své pozice Ferrari, za to do předu se prodral Noris s McLarenem.

To sice pomohlo Verstpanenovi udržet čelo závodu, už po pár kolech ale bylo jasné, že Red Bull nebude mít výrazně navrch. Noris navíc dokonale využil safetycaru, aby se díky zastávce v boxech konečně dostal do čela.

Překvapivě situace

Závod však nepřinesl jen překvapujícího vítěze, ale i spoustu soubojů kolo na kolo, nějakou tu bouračku, ale hlavně napínavý vyrovnaný závod, kterému po dlouhé době nechyběl spád a moment překvapení.

Vítězství pro McLaren, druhé místo pro Red Bull a třetí místo pro Ferrari dokonce naznačuje možnost, že by se v následujících týdnech mohla špička F1 začít vyrovnávat. Tím by celý kolos jménem F1 získal zpět svou trochu již zašedlou slávu.

Zdroje:

https://www.formula1.com/en/results.html/2024/races/1234/miami/race-result.html

https://forbes.cz/skoro-jako-chuck-norris-lando-norris-cekal-dlouho-pak-ale-v-f1-tvrde-uderil/

Přímý přenos závodu

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz