Hlavní obsah
Sport

Viktoria Plzeň si jede do Itálie pro postup do semifinále EKL

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Ne, vážení, nejde o vtip. Již první zápas ukázal, že dát v evropských pohárech Plzni gól je téměř nemožné a stejný průběh bude mít i odveta.

Článek

Stadio Artemio Franchi

Tak právě tento stánek a s ním i domácí Fiorentinu se pokusí svěřenci stratéga Koubka okrást o pro Čechy pohádkový postup do semifinále Evropské Konferenční Ligy.

Předpoklad pro úspěch Viktoriáni rozhodně mají. Nejen v prvním duelu, ale i v celkovém průběhu EKL se můžou plzeňští borci pochlubit nejlepší defenzivou v soutěži, když v dosavadním průběhu od začátku základních skupin inkasovali v 9 zápasech jediný gól.

Cesta k úspěchu

Trenér Koubek dokázal naučit perfektně bránit celou jedenáctku a ač nejsem zastáncem defenzivního fotbalu, smekám před Plzní klobouk za to, jakým způsobem reprezentuje naší vlast v evropském fotbale.

Pozoruhodná je také fyzická připravenost celého kádru. Nikde v Evropě, ani u nás, není příliš zvykem, aby totožná jedenáctka až na jednu změnu odehrála evropské poháry i domácí ligu. Plzeň však na Slavii ukázala, že i toto je schopná ustát a být úspěšná.

ACF Fiorentina

Koubkův geniální obranný herní styl však přináší i zápory, tím hlavním pak je slabší ofenzíva, neboť Plzeň ve vyřazovací fázi EKL sice ještě nedostala gól, ale taky žádný nedala.

To italský celek je známý opačným stylem hry. Jejich devizou je vysoké procento držení míče a postupný útok. Jak však naznačil první duel, Plzeň se na to dokáže patřičně připravit, což ostatně prokázal i v zápase se Slavií.

Z mého pohledu je pro mnohé jistě překvapivě favoritem Viktoria Plzeň, která předvede výbornou obranu s nulou, možná sama vstřelí branku a pokud ne, v penaltách má silné střelce i gólmana.

Zdroje:

https://www.betarena.cz/rubriky/sportovni-clanky/viktoria-plzen-v-evropskych-fotbalovych-poharech_2838.html

https://www.livesport.cz/tym/fiorentina/Q3A3IbXH/vysledky/

https://www.fcviktoria.cz/zapas.asp?id=V-Doosan-Arene-se-kralovne-poklonilo-i-druhe-prazske-S-6189

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz