Hlavní obsah
Sport

Výkon české reprezentace v Gruzii by nestačil ani na San Marino

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay.com

Již nedávné Euro v Německu nám jasně ukázalo, že po odchodu trenéra Šilhavého to jde pod taktovkou Ivana Haška s naší reprezentací z kopce. Zápas s Gruzií však předčil i ty nejskeptičtější scénáře.

Článek

Realizační tým

Všichni si jistě pamatujeme, za jakých podmínek nahradil Ivan Hašek Jaroslava Šilhavého ve funkci hlavního trenéra české fotbalové reprezentace. Od té doby nás ale reprezentanti neustále utvrzují v tom, jak špatný to byl krok. Pod vedením nového kouče totiž nejen že nejsou výsledky, ale není obrana, záloha, ani útok, natož pak nějaký herní projev.

Poslední zápas v Gruzii byl dokonce tak špatný, že by nestačil ani na San Marino, což není zrovna srovnání, které by chtěl český fanoušek slyšet. Strmý pád je pak přímo úměrný s příchodem nového trenéra, viník je tudíž víceméně známý. Otázkou tak spíše je, jak dlouho ještě bude Ivan Hašek reprezentačním trenérem.

Kvalita hráčů

Jistě si teď mnozí z vás říkají, že se mi to od klávesnice dobře hodnotí, přičemž nevidím do toho, co se děje uvnitř týmu, nebo neberu v potaz kvalitu hráčského kádru. A máte částečně pravdu, opravdu nevím, co se uvnitř týmu děje.

Naopak však vím, že trenér Hašek má k dispozici prakticky stejné hráče, které měl k dispozici i Jaroslav Šilhavý při úspěšné kvalifikaci na Euro. A také vím, že výkony po odchodu Šilhavého z funkce rapidně klesly. Kvalitou hráčů to tak jistě není.

Cesta z krize

Ani nevím, jestli současný stav v české fotbalové reprezentaci jde nazývat krizí. Spíš v tom vidím klinickou smrt týmu, který buďto odmítá hrát pod novým trenérem, nebo naopak trenér nedokáže hrát s těmito hráči. Ať je to tak či onak, nic jiného, než změna hlavního kouče nepřichází v úvahu.

V podstatě bych se nebál jít do oné změny v realizačním týmu hned, neboť horší výkon, než který byl vidět v Gruzii, již naši svěřenci snad ani nezvládnou, tedy alespoň v to doufám.

Zdroje:

https://www.sport.cz/clanek/fotbal-liga-narodu-vyzrali-jsme-si-to-do-konce-vse-si-musime-vyresit-sami-rekl-krejci-po-vybuchu-v-gruzii-5036114

https://www.denik.cz/fotbal/liga-narodu-gruzie-cesko-reprezentace-ivan-hasek-porazka-debakl-konec.html

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz