Hlavní obsah
Sport

Vzestupy a pády MS v Praze a Ostravě aneb nejzajímavější momenty šampionátu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jerry Yu/unsplash.com

Mistrovství světa v ledním hokeji je definitivně za námi a česká reprezentace na něm předvedla fenomenální jízdu zakončenou ziskem zlatých medailí. Šampionát však nabídl i mnoho zajímavých událostí

Článek

Úvodní ceremoniál a Ostravská sprcha

Nejprve pojďme k věcem, které se moc nepovedly. Úvodní ceremoniál letošního MS byl jedna velká komedie, nahraným projevem osobně přítomného prezidenta České republiky počínaje a vypískáním projevu Aloise Hadamczika konče.

Daleko větší ostudu si ovšem šampionát nadělal v Ostravě, kde se naplno ukázalo, v jak špatném stavu již je místní Ostravar aréna. Neuvěřitelné dusno a teplo, až hráči vylévali vodu z bruslí a gólman, jenž musel být hospitalizován, na světovou úroveň nepatří.

Rakousko a Kanada

Tyto dvě země se postaraly o pozdvižení turnaje. Na jednu stranu Rakousko odehrálo skvělý šampionát, ve kterém vybojovalo bod s Kanadou, porazilo Finsko a nebýt kolapsu v souboji s poslední Británii, zahrála by si tahle parta i čtvrtfinále. To by byl panečku pro Rakušany skvělý úspěch.

Na druhou stranu zde máme Kanadu, která teprve podruhé za posledních deset let padla již v semifinále. Aby toho pro javorové listy nebylo málo, naloženo dostali i od Švédska v utkání o bronz.

Divácky rekord v mistrovské sezóně

Češi se, nebýt již zmíněného ceremoniálu a problémům v Ostravě, vskutku vytáhli. Již poněkolikáté dokázal turnaj na české půdě navýšit divácký rekord a opět se ukázalo, jak moc hokejový národ jsme. Přičteme-li místy až bouřlivou atmosféru i v zápasech bez naší účasti, je z toho skvělá vizitka naši hokejové kultury.

Vím, český fanoušek je zpravidla velmi náročný, ale to, co se letos povedlo naší reprezentaci, je jednoznačně největší překvapení celého turnaje. Parta Radima Rulíka, která před šampionátem vyhořela v přípravném turnaji, na MS zářila.

Není trenér jako trenér

A to, co pro náš tým dokázal vychytat Lukáš Dostál v pouhých 23 letech? Smekám před trenérem Rulíkem a jeho realizačním týmem za to, že se nebáli. Nebáli se dát košem hvězdám, nebáli se kontroverzních rozhodnutí a nebáli se ani dát velkou šanci junioru Špačkovi, nebo udělat z mladíka klíčového gólmana .

Právě tato odvaha dokázala dát dohromady tento zlatý tým, který všem připomněl, kam český hokej patří. Tento turnaj nebyla náhoda, nebyl to beton s tím, že možná něco vepředu dáme. V každém zápase play-off jsme vyhráli zaslouženě.

Zdroje:

https://www.sport.cz/clanek/hokej-ms-2024-cr-program-tabulka-4172805

https://medium.seznam.cz/clanek/l-p-uvodni-ceremonial-hokejoveho-ms-v-praze-a-ostrave-aneb-fraska-hezky-cesky-62306

https://www.denik.cz/hokej/finale-hokeje-2024-ms-v-lednim-hokeji-radim-rulik-kritika-cesko-zlato-titul.html

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz