Hlavní obsah
Sport

Zbrojí Slavia Praha na titul, nebo jen střílí do tmy?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Mitch Rosen/unsplash.com

V Edenu je na přestupovém poli během přípravy na nový ročník teď již Chance ligy veselo. Klub opustilo poměrně dost hráčů, ovšem Jindřich Trpišovský s Jaroslavem Tvrdíkem pracují i na posilách

Článek

Odcházející kvalita

Co se týče odchodu kvalitních hráčů, mají sešívání již několik zářezů. Do Baníku Ostrava definitivně přestoupil Ewerton, Muhamed Tijani se rozhodl zkusit zahraniční angažmá a do Rumunska se vydal Jakub Hromada.

Tou největší ztrátou je ovšem definitivní odchod Ondřeje Lingra, jenž během hostování okouzlil Feyenoord Rotterdam natolik, že za něj neváhal zaplatit v přepočtu 100 milionů korun. Byl to totiž rozdílový hráč, který Slavii chyběl i v uplynulém ročníku.

Zvláštní příchody

To opačným směrem se družina Jindřicha Trpišovského může pochlubit již čtyřmi posilami, přičemž ani jeden hráč není krajový. V sešívaném dresu se letos představí defenzivní záložník Alexandr Buzek ze Zlína, z druhé nizozemské ligy posílil Slavii řecký útočný záložník Giannis Botos a do obrany z Teplic přestoupil mladý Štěpán Chaloupek.

Největší rozruch pak vyvolal příchod dalšího plzeňského hráče, tentokráte útočníka Tomáše Chorého, který je často účastníkem kontroverzních situaci na hřišti a je známý tím, že hraje na hraně pravidel. Navíc se proslavil skandováním anti-slávistických hesel, což pobouřilo i řadu fanoušků obou táborů.

Do nebe či do pekla

Od příchodu nového majitele Pavla Tykače do pražského klubu se toho na přestupovém trhu hodně změnilo. Slavia je pod novým šéfem ochotná utrácet za nové hráče výrazně víc peněz, než tomu bylo ještě před rokem.

Otázkou je, zda li to přinese kýžený efekt, ne všechny zimní přestupy se totiž slávistům povedly. Takový Zima byl na jaře obstojným náhradníkem do obrany s cenovkou okolo 100 mil. korun, což není úplně dobrý nákup.

Otázka tedy zní: ví vůbec Slavia co dělá, nebo se jen snaží mít zvučnou posilu za jakoukoliv cenu? Chorý může být terno i propadák a posily ze Zlína či z druhé nizozemské ligy nevypadají jako kvalitní hotové náhrady.

Zdroje:

https://www.transfermarkt.com/sk-slavia-prague/transferrekorde/verein/62/saison_id/2024

https://www.transfermarkt.com/ondrej-lingr/profil/spieler/321195

https://www.transfermarkt.com/tomas-chory/profil/spieler/198614

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz