Hlavní obsah
Sport

Získá první titul Chance ligy Sparta, Slavia, nebo zaútočí někdo ze zálohy?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: tookapic/pixabay.com

Přípravné kempy fotbalových klubů již pomalu končí a týmy se začínají připravovat na první ostrý zápas nové sezóny. Adepti na titul se zdají být jasní, ale kdo ví, co nás může překvapit.

Článek

Sešívané přestupy

Parta poskládaná kolem Jindřicha Trpišovského a potažmo i Jaroslava Tvrdíka má za sebou zvláštní období. Nepovedená sezóna, zakončena ztrátou obou trofejí z domácích soutěži, vyprovokovala klub k nákupu Tomáše Chorého, jenž je známý svou někdy až příliš tvrdou hrou.

Nejenže ne zrovna všichni fandové v sešívaném dresu fandí jeho příchodu, navíc si v rámci přípravy premiérový start nepřipsal. Po fotbalové stránce to ale Slavii šlape a poslední tři zápasy sešívání vyhráli se skóre 9:2.

Sparťanské Peklo

To parťané jsou očividně stále otřeseni změnami, ke kterým došlo po konci sezóny. Nejdříve klub opustil mozek úspěchů posledních let trenér Brian Priske, přičemž o pár dní později klub přišel i o svého kapitána Ladislava Krejčího.

O tom, že na Letné nejsou úplně v pohodě, svědčí i poslední přípravný duel, ve kterém během první půle lovili hned čtyřikrát míč z vlastní sítě. Před startem sezóny to tak je zdvižený prst, i když se nedalo čekat, že po tak velkých ztrátách si všechno sedne hned.

Úder ze zálohy

Plzeň pod trenérem Koubkem rozkvetla do podoby zajímavého evropského klubu, který má potenciál pražská S prohánět nejen na hřišti, ale i v tabulce. Zvlášť defenziva byla v loňské sezóně dominantní.

I Viktoria si ale v posledním přípravném zápase nabila nos, když padla s Karabachem. Klub navíc musí řešit odchod Chorého, jehož loňská forma dostala nejen do reprezentace, ale i do Slavie Praha.

Zajímavé bude sledovat v nové sezóně ostravský Baník, který prozatím dokázal udržet nejlepší hráče včetně Ewertona a přidat k nim zajímavá jména jako Fukala, Chaluž či Prekop. Příprava je ale katastrofální a Baník prohrál všechny zápasy svého soustředění v Polsku.

Zdroje:

https://www.livesport.cz/tym/sparta-praha/6qA358jH/

https://www.livesport.cz/tym/slavia-praha/viXGgnyB/

https://www.livesport.cz/tym/viktoria-plzen/2LA0e86b/

https://www.livesport.cz/tym/banik-ostrava/lI6ddlih/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz