Hlavní obsah
Sport

Zmátoří se Slavia a zabojuje o titul na domácí půdě proti Olomouci?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Vienna Reyes/unsplash.com

Minulý týden jsem psal o tom, že si Slavia dojde pro titul a nedá Spartě šanci na úspěch. Stačilo jediné kolo, aby se karta úplně obrátila.

Článek

Souboj s Plzní

A jsme opět ve Štruncových sadech, kde trenér Koubek překvapivě nasadil to nejlepší i přes nabitý program plzeňských. Vyplatilo se a Plzeň doma překonala Slavii i v druhém vzájemném měření sil.

Nejvíc zarážející na celém utkání však bylo, jak žalostný výkon parta Jindřicha Trpišovského předvedla. Zejména směrem dopředu jakoby slávisté rezignovali na možnost úspěchu, a tak se ze zápasu stalo čekání na plzeňský gól, který nakonec také přišel.

Dusný slávistický týden

Ani si neumím představit, jaké dusno muselo být po zápase v kabině červenobílých. Takový výkon do kolonky boje o titul rozhodně nepatří, a pokud srovnáme poslední výkon slávistů s tím sparťanským, je jasné, že letenští brali tři body zaslouženě.

Dá se také očekávat, že se hráčům na Edenu nedostalo zrovna poděkování za předvedenou hru. Naopak hoši určitě dostali od trenéra kartáč a nutno podotknout, že oprávněně.

Restart závěru ligy

Teď již Slavii nezbývá nic jiného, než zapomenout na Plzeň a připravit se na Olomouc, na souboj, který původně neměl být tak klíčový, ale nakonec v něm Slavie bude hrát o hodně.

Pokud by to totiž slávisté opět nezvládli a Spartě by se podařilo doma přehrát čtvrtý Baník, rázem by bylo o mistrech Fortuna ligy téměř rozhodnuto, což Slavia určitě nechce. Musí ale předvést daleko lepší výkon, než uplynulý víkend.

Stále jsem však zastáncem názoru, že titul Fortuna ligy letos oslaví sešívání. Bude to však očividně větší a urputnější boj, než jsem čekal.

Stále

https://www.fortunaliga.cz/zapas/7700-plz-sla

https://www.fortunaliga.cz/tabulka

https://www.fortunaliga.cz/clanek/17987-plzen-podruhe-v-sezone-vyzrala-na-slavii-ta-je-druha-o-dva-body-za-spartou

https://medium.seznam.cz/clanek/l-p-slavia-praha-miri-za-titulem-sparta-se-na-ni-bude-jen-koukat-57079

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz