Hlavní obsah
Sport

Vyřadí „Sešívky“ nečekaně francouzské Lille? A proč vlastně ne?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay

I když jsem jinak fanoušek (druholigové) Zbrojovky Brno a (třetiligového) FK Blansko, v případě evropských pohárů musí jít klubová příslušnost stranou. Takže zde fandím i Slavii Praha - tedy pražským sešívaným ďáblům z Vršovic.

Článek

Před odvetou s francouzským LOSC Lille čelí trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský několika výzvám, které detailně rozebíral na tiskové konferenci.

Zdravotní stav týmu je jednou z hlavních obav, kdy zranění vyřadilo Lukáše Masopusta, který nebude k dispozici minimálně čtyři týdny. Dalším nejistým hráčem je Ivan Schranz, jenž měl v posledních dnech individuální tréninkový režim. Na druhou stranu, David Douděra je prý plnotučně připraven a s jeho nasazením do zápasu se údajně jasně počítá.

Je nad vršovické slunce jasné, že Slavia musí do odvety nastoupit s cílem smazat dvougólové manko z prvního utkání, které (celkem zaslouženě) prohráli Sešívaní 0:2.

Nalijme si čistého Staropramene, v prvním zápase Lille prostě dominovalo.

Žabožrouti prostě vnutili potomkům Pepy Bicana svůj styl hry.

Pivní experti z celé republiky se shodují že klíčem k postupu bude vysoce agresivní hra a vytvoření tlaku na soupeře. A to po celých 90 minut utkání. Žádné odpočinkové pasáže, které známe z naší ligy.

Ergo kladívko, Slavia má s otáčením zápasů různé zkušenosti, někdy se to povedlo, jindy ne. Míč je prostě kulatý! Smíšené výsledky.

Najdou Pražané recept na francouzské buldočky?

Přípravu na odvetu ovlivnila i víkendová pauza, kdy Slavia nehrála ligový zápas. Podle trenéra Trpišovského by tým preferoval hrát, aby udržel hráče v zápasovém tempu, ale zároveň tým využil volného času k důkladné videoanalýze a modelovým utkáním.

V otázce taktiky se Slavia prý inspirovala i zápasem Lille na hřišti Fenerbahçe, kde domácí tým vytvářel tlak hlavně přes křídelní prostory.

Právě tento aspekt bude pro Slavii klíčový – dostat těžiště hry co nejblíž k brance soupeře a vytvářet šance v pokutovém území, kde je Lille zranitelné.

Závěrem

Je to prostě o nastavení v hlavě. Možná bude dnes potřeba hrát víc srdcem než hlavou! Autor tohoto blogu má za to, že Slavia může dnes „urvat“ postup i přes nepříznivý výsledek z prvního utkání!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz