Hlavní obsah
Zdraví

Ischias neboli proč mě zase seklo v zádech

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

Zase mě seklo v zádech. Mohou za to finance? Ano!

Hledáte odpověď na otázku, proč vás zase seklo v zádech? Tak se pojďme podívat co se za touto nemocí skrývá podle ruského lékaře, psychterapeuta a homeopata Valerije Sinelnikova.

Článek

Ischias, ten zákeřný nepřítel, který nás dokáže srazit na kolena v momentě, kdy to nejméně čekáme. Představte si den, kdy jste si konečně dovolili vypnout. Ležíte, odpočíváte, sem tam si dáte něco dobrého, zhlédnete oblíbený film a zkrátka si užíváte zasloužený klid. A pak… ouha! Ovladač vám spadne na zem, ohnete se pro něj – a najednou už se nemůžete narovnat. Bolest vystřelí jako blesk a vy víte, že je to tady. Ischias. Proč zrovna teď, když jste se celý den věnovali pouze relaxaci?

„V okamžiku, kdy člověk prožívá finanční nesnáze nebo cítí, že mu docházejí peníze, doslova si může „strhnout“ záda, aby zachránil svou materiální situaci.“
Valerij Sinelnikov

Co za touto nemocí hledat

Ruský lékař, psychoterapeut a homeopatik Valerij Sinelnikov má na tuto otázku zdánlivě jednoduché vysvětlení. Záda totiž nejsou jen fyzickou strukturou, která nám poskytuje oporu. Jsou také obrazem naší vnitřní stability. Je dnes naše psychika přetížená, stresovaná, nebo – jak tomu často bývá – sevřená obavami o finanční situaci? Záda začnou trpět. Možná jste se právě ocitli ve víru nekonečných myšlenek na peníze, dluhů, nebo nejisté budoucnosti. Tyto myšlenky vás obklopují jako mlha, aniž byste si to vlastně uvědomili, a vaše tělo na to zaručeně zareaguje. Záda, která symbolizují oporu a bezpečí, už neunesou tíhu těchto neklidných myšlenek, a tak dojde k varovnému signálu v podobě bolesti.

Tělesná námaha není to jediné

Není to jen o fyzickém přetížení. Tělo a mysl jsou spojenci, a když jeden z nich trpí, druhý ho následuje. Pokud je vaše mysl v neustálých obavách spojených s financemi a zabezpečením rodiny, vaše tělo na tento stres reaguje nemocí. Takže až příště budete cítit, že vám záda nečekaně „vypovídají službu“, zeptejte se sami sebe: Co mě trápí? Co mě dusí? Z jakého podvědomí má nemoc přišla? Možná najdete odpověď mnohem hlouběji, než jste čekali.

Jak z toho ven

Zastavte se. Přestali jste vnímat signály svého těla a nepozorovaně jste si naložili víc, než unesete. Peníze ubývají a vy máte pocit, že jediná cesta, jak zachránit svou situaci, je dřít do úmoru – až na hranici vyčerpání. Ale právě tady vás zastavilo varování, které nemůžete ignorovat. První příznak nemoci vás srazil na lůžko a nad hlavou vám svítí varovný prst. Tak už dost! Uvědomte si, že se honba za financemi stala břemenem, které vás tíží stále víc. Je čas odložit starosti o peníze a najít vnitřní klid.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám