Hlavní obsah
Názory a úvahy

Já jsem důchodce, kdo je víc?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: istockphoto.com

Důchodce

Důchodcům všichni ubližují, stát je okrádá a mladí je nerespektují. Existuje v ČR jiná skupina lidí, které by bylo tak hrozně ubližováno, jako jsou důchodci? Nebo je to všechno trochu jinak?

Článek

Každý, kdo zavítá do jakékoliv internetové diskuze, ten se dřív nebo později dozví, že čeští důchodci jsou ti největší chudáci na celé planetě, kterým všichni ubližují. S tím, jak se rozšiřuje dostupnost internetového připojení, vzrostl počet starších lidí, kteří tráví volný čas na internetu a především v internetových diskuzích. A jak to vypadá, tak nejrozšířenější kratochvílí českých důchodců je fňukání a stěžování si.

Když se podívám na zahraniční internetové diskuze, tak snad nikde jinde důchodci netráví tolik času stěžováním si na všechno možné tak jako důchodci v ČR. Bohužel musím taky říct, že snad nikde jinde nejsou důchodci tak agresivní a sprostí jako právě u nás.

Důchodci v ČR tvoří něco málo přes 20 % celkové populace, přesto je to skupina lidí, která často rozhoduje o výsledku voleb, a politické strany to moc dobře vědí. Babiš a jeho vláda proto při tvorbě své politiky především mířili na důchodce a během několika let dokázali vytvořit kult - českého důchodce, který je nadčlověk, kterého nemůže nikdo kritizovat a kterému musí všichni sloužit, a pokud to někdo odmítne, tak je slovy paní Schillerové „asociál“.

Velká část důchodců tak dostala pocit, že jsou nadlidi, kolem kterých se musí točit celý svět a všichni se jim musí podřizovat. A z velké často se to za vlády ANO i dělo. Nejlépe to bylo vidět během covidu, kdy vláda zapomněla na 80 % obyvatel ČR a řešila jen důchodce. Důchodci dostávali tisíce na roušky, zatímco na rodiče, kteří kromě roušek pro sebe také museli kupovat roušky pro své děti, vláda totálně zapomněla. A když jsme u těch dětí, tak české děti Babišova vláda držela zavřené doma nejdéle z celé EU. A zatímco české děti trpěly doma a nesměly si hrát s kamarády, tak důchodci se scházeli v supermarketech a prolézali slevy. Celá země se musela omezit, aby pomohla chránit důchodce, proti tomu nic nemám, ale slyšel někdo z vás nějakého důchodce říct děkuji? Já ne.

Po covidu přišel další problém - válka a rekordní inflace a opět o kom se začalo nejvíce mluvit? Zase jen o důchodcích. Během posledních 2 let důchodcům rostly tak rychle příjmy jako žádné jiné skupině obyvatel. Zatímco růst důchodů dokonce překonal růst inflace, tak růst příjmů pracujících, kteří na ty důchody musí vydělat, je stále pod inflací. Dnes se opět důchodcům jejich důchody zvedly a normální člověk by řekl, že budou mít radost a poděkují lidem, co na ně vydělávají, ale jaká byla reakce důchodců na českých internetových diskuzích? Že je to málo, že je vláda okrádá, a že chtějí víc a víc. Že je ČR po letech vlády ANO bez peněz a s rekordním dluhem, to je nezajímá.

Bohužel velká část českých důchodců nevidí dál než na špičku vlastního nosu a klidně jsou ochotni ve svojí sobeckosti zničit i budoucnost svých dětí a vnoučat.

Naštěstí většina českých důchodců se má dobře a nechtějí parazitovat na pracujících. To jen ukřičená menšina tráví většinu svého volného času na internetových diskuzích a brečí.

Leona

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám