Hlavní obsah
Internet a technologie

Zas a znovu! Ulož.to

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Look-Ass

Domovská stránka uložto.cz

Služba, která byla pro mnoho uživatelů téměř nezbytnou a nepostradatelnou součástí jejich online života, se loučí s Českou republikou.

Článek

Zas a znovu! Služba, která byla pro mnoho uživatelů téměř nezbytnou a nepostradatelnou součástí jejich online života, se loučí s Českou republikou. Ano, máme to správně - oblíbená platforma pro sdílení souborů, Ulož.to, dělá svůj "velký odchod"!

Ve výrazu, který se zpravidla spojuje s nespokojeností mnoha uživatelů, se ukazuje další skvělá zpráva pro fanoušky neustálých změn a nejistoty online světa. Po dlouhých letech poskytování svých služeb a uživatelské spokojenosti, Ulož.to nyní prohlašuje, že uzavře své brány pro české uživatele.

Vezměte si prosím chvilku, abyste smekli své čepice vděčnosti a vyjádřili vděk za to, že tato platforma sloužila jako bezpečné útočiště pro miliony souborů, které si uživatelé nahrávali a sdíleli napříč online vesmírem.

„Je to jako bychom ztratili člena rodiny,“ prohlásil jeden z uživatelů, který si přál zůstat anonymním, zdůrazňuje tak smutek a zármutek, který se šíří mezi uživateli této platformy. Další uživatel poznamenal ironicky: „No jistě, vždyť kdo by chtěl mít přístup k uložení a sdílení svých souborů 24/7? To je přece naprostý nesmysl!“

Ale dejme tomu, ať je to jakkoliv, rozhodnutí je rozhodnuto. Uživatelé teď musí hledat jiné platformy, které budou poskytovat obdobné služby. Ale kdo by to chtěl, že? Mít možnost jednoduše sdílet soubory s ostatními, přistupovat k nim odkudkoliv a kdykoliv - to zní přece jako sci-fi.

Zdá se, že se musíme vrátit do doby, kdy jsme své soubory nosili na USB disku nebo se s nimi snažili házet přes e-mailové přílohy, protože tento pokrok sice byl skvělý, ale asi příliš pokrokový pro naše online společenství.

Zůstáváme tedy se smutným srdcem a zklamaným výrazem na tváři, a děkujeme Ulož.to za léta skvělé služby. Možná se jednou setkáme na nějakém jiném serveru, kde budeme opět sdílet své soubory a procházet nostalgicky starými fotografiemi a dokumenty, které byly kdysi uloženy právě tady.

A tak se loučíme se slzami v očích, vědomi si, že nic nevydrží věčně - ani online platformy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám