Hlavní obsah
Aktuální dění

Co dělali šéfové Hamásu 7. října 2023?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikipedia-Licence: Public Domain

Jihoizraelské město Ašdod. Pamětní zeď připomínající oběti teroristického vraždění ze dne 7. října 2023

Mnozí máme v živé paměti, jak si počínali nejen palestinští muslimové krátce po zveřejnění zpráv o teroristickém útoku na newyorská Dvojčata. Jásot fanatiků a rozdávání sladkostí, střelba do vzduchu.

Článek

Tím se tito vyznavači kultu smrti viditelně oddělili od civilizovaného světa, který v šoku ani nedýchal.

Izrael zažil své 11. září loni 7. října, když stovky zabijáků pronikly na jeho území u hranic s Pásmem Gazy, základny islamistického terorismu „na vládní úrovni“, a ukázaly pravou tvář své zvrácené ideologie. Brutální vraždy, znásilňování, nelidské mučení, upalování zaživa, zabíjení malých dětí před očima rodičů a naopak, zohavování už mrtvých těl, ničení obydlí a nakonec gangsterské odvlečení nevinných do Pásma Gazy, kde těmto monstrům slouží jako předmět vydírání.

Celé toto ďábelské divadlo, z něhož jsme se mnozí ještě nevzpamatovali, je dílem teroristického hnutí Hamás. Část jeho nejvyššího vedení působí v exilu, kde se 7. října 2023 shromáždilo a v jedné místnosti, s největší pravděpodobností v Kataru, nechalo pořídit videonahrávku [1], na níž se sami usvědčili z toho, že patří mezi lidský odpad.

Video zveřejnil 7. října 2023 na síti X Gianluca Pacchiani, korespondent serveru The Times of Israel pro arabské a palestinské záležitosti. Nově se objevilo na zmíněném serveru 2. ledna 2024 v souvislosti s likvidací Sáliha Arúrího, dvojky exilového Hamásu.

Sálih Arúrí je na videu k vidění mezi oněmi jedenácti teroristickými pohlaváry (v přední řadě první zleva); spolu s ním na setkání nechyběli současný a bývalý šéf politbyra Hamasu, Ismail Haníja a Chálid Mašal. V místnosti stojí ve stěně velká televize se zapnutým programem stanice Al Džazíra. Její záběry právě ukázaly průnik zabijáků Hamásu do Izraele, načež Haníja gestem přítomné vyzval, aby tomu věnovali pozornost. Výraz jejich tváří značí naprostou spokojenost.

Pak Haníja ostatní vyzval, aby provedli úkon zvaný šadžda. Většina z nás ho z televizních záběrů dobře zná, třebaže nemusí vědět, že se tak jmenuje. Jde o pokleknutí a sklonění obličeje k zemi jako výraz díků Alláhovi – v tomto případě za úspěch nejhoršího vraždění Židů během jednoho dne od časů holocaustu.

A tak se i stalo, Haníja, Arúri, Mašal a ostatní poklekli, sklonili hlavy ke koberci – a v této pozici setrvali něco málo přes dvacet sekund.

Vzdali díky Alláhovi za úspěch svého vražedného díla.

Kdo děkuje svému bohu za to, že se mu podařilo povraždit tak velké množství nevinných lidí, ten zaslouží toliko to, abychom se od něj štítivě odtáhli. Když už je dnešní svět nastaven tak, že tito organizátoři vraždění nevinných nesedí doživotně ve vězení, ale těší se ze života v luxusu, zhusta jako ctihodné figury palestinského národně osvobozovacího boje (že, pane turecký prezidente Erdogane a další).

O to víc je potěšující, že minimálně jeden z oněch jedenácti už není mezi živými. Věřme, že Sálih Arúrí není poslední, na koho v pravý čas dosáhla železná pěst lidské spravedlnosti.

ODKAZ

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz