Hlavní obsah
Sport

Preview: New York Rangers vs Washington Capitals

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Souboj vítěze základní části proti týmu, který se do plaoff dostal naposlední chvíli se může zdát jako jednoduchá záležitost, ale ne vždy to tak je. Své o tom ví například Boston.

Článek

New York Rangers

Rangers hrají celou sezónu v bez problémů. V únoru vyhráli dokonce 11krát v řadě. Před playoff narozdíl od loňské sezóny neposílí o největší hvězdy (Kane, Tarasenko), ale doplnili posty, na kterých měli problémy (Wennberg,Roslovic,Ruhwedel) .

Washington Capitals

Capitals se ze začátku sezóny příliš nedařilo a nevídaně dlouhé období bez gólu zažil Alexander Ovechkin. Po pauze na All Star Game Ovechkin ožil a Washington se vrátil do boje o postup. Ve hře o postup byly poslední týden před koncem základní části 4 týmy (Washington, Philadelphia, Detroit a Pitsburgh). O postupu rozhodoval poslední zápas, ve kterém stačilo Washingtonu vyhrát. Zápas byl dlouho nerozhodný 1:1, ale Philadelphia potřebovala k postupu vyhrát bez prodloužení, a tak odvolala brankáře a do prázdné branky rozhodl T.J. Oshie (V dobu gólu už Philadeplhia neměla šanci na postup. To ale nevěděl jejich trenér).

Vzájemné zápasy v této sezóně

Washington Rangers 4:0

Rangers Washington 5:1

Wasghington Rangers 3:2

Rangers Wasghington 2:1

Hlavní hvězdy:

Artemi Panarin vs Alexander Ovechkin

Panarin se poprvé v kariéře dostal přes 100 bodů. Za 49 gólů a 71 asistencí. Proti Capitals měl ve 4 zápasech bilanci 2 góly a 1 asistence.

Ovechkin se na začátku sezóny trápil. Po All Star Game (ma kterou nebyl nominován) ožil a nakonec zakončil sezónu s 31 góly v 79 zápasech. Proti Rangers odehrál 2 zápasy a v ani jednom nebodoval.

Další klíčoví hráči:

Rangers:

Chris Kreider, Mika Zibanejad, Adam Fox, Alexis Lafreniere

Washintgon:

T.J. Oshie, Tom Wilson, Rasmus Sandin, Dylan Strome

Srovnání týmů:

Útok: Rangers 8/10 Washington 6/10

Obrana: Rangers 8/10 Washignton 6,5/10

Brankáři: Rangers 8/10 Washington 7/10

Útok Rangers by měl táhnout Panarin, ale v týmu je plno dalších skvělých útočníků. I kdyby Panarinovi série nevyšla měli by Rangers v klidu postoupit

Washington bude v playoff spoléhat především na dvojici Ovechkin a Strome. Pokud mají Rangers aspoň potrápit musí se přidat i další útočníci

Rangers má tvrdou obranu v čele s kapitánem Jacobem Troubou, který nejde pro ránu daleko. Washintgon by s jejich precizní obranou měl mít problémy.

Obrana Capitals není až tak kvalitní, ale vyčnívají obránci Carlson a Sandin.

V brance Rangers začne plaoff Igor Shesterkin, který letos nezažil úplně nejlepší sezónu. Záda mu bude krýt zkušený Jonathan Quick

V brance Capitals začne nejspíš Charlie Lindgren (za Rangers hraje jeho mladší bratr Ryan) . V playoff zatím nemá odchytaný žádný zápas. Záda mu bude krýt Darcy Kuemper, kterému se ve Washingtonu příliš nepovedla ani druhá sezóna. S Coloradem před 2 lety získal Stanley Cup

Závěr:

Rangers budou velkým favoritem, ale nesmí svého soupeře podcenit. Bude to nejspíš jednoznačná série. Postup Capitals by byl největší překvapení 1. kola.

Můj tip: 4:0 Rangers

Zdroje:

https://nhl.cz/sezona/player-stats/detailni?stats-menu-section=info&stats-filter-season=2023&stats-filter-competition=7101&stats-filter-team=2384&stats-view-order=ga&stats-view-direction=desc

https://nhl.cz/sezona/player-stats/detailni?stats-menu-section=info&stats-filter-season=2023&stats-filter-competition=7101&stats-filter-team=2378&stats-view-order=ga&stats-view-direction=desc

Livesport

NHL.com

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz