Hlavní obsah
Sport

Preview: Carolina Hurricanes vs New York Islanders

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Minulý rok vyřadila Carolina Islanders v 6 zápasech. Letos je Carolina ještě větší favorit než loni, ale Islanders už několikrát dokázali favority vyřadit. Podaří se Carolině zopakovat postup?

Článek

Carolina Hurricanes

Carolině se nepovedl začátek sezóny, kdy dostávali strašně moc gólů, a dokonce byli mimo playoff. Poté ale zabrali a rozjeli se až k 111 bodům což stačilo k 2. místu v konferenci i divizi za 1. New York Rangers(114 bodů) .

NY Islanders

Islanders zažili katastrofální listopad, kdy prohráli sedmkrát v řadě. Poté měli vyrovnané výsledky a vypadalo to, že playoff je mine, ale na konci ledna vyměnili trenéra. Novým trenérem se stal Patrick Roy. Na začátku března vyhráli 6 zápasů v řadě a dostali se na pozice zaručující postup do playoff, pak ale přišlo 6 porážek v řadě a pád mimo playoff. V dubnu pak vyhráli 6 zápasů v řadě a zajistili si postup.

Vzájemné zápasy v této sezóně

Islanders vs Carolina 3:4 po prodloužení

Carolina vs Islanders 4:5 po prodloužení

Carolina vs Islanders 4:5

Islanders vs Carolina 1:4

Hlavní hvězdy

Sebastian Aho vs Matthew Barzal

Aho dal v této 36 gólů a přidal 53 asistencí. S 89 byl nejproduktivnější hráč Caroliny a zažil svoji nejlepší sezónu. Proti Islanders bodoval ve všech zápasech s bilancí 3 góly a 1 asistence.

Barzal si v 80 zápasech připsal 80 bodů za 23 gólů a 57 asistencí a byl nejproduktivnější hráč týmu. Proti Carolině měl ve 4 zápasech bilanci 2 góly a 6 asistencí

Další klíčoví hráči

Carolina:

Frederik Andersen, Andrei Svechnikov, Dmitri Orlov, Jake Guentzel

Islanders: Noah Dobson, Anders Lee, Semyon Varlamov, Bo Horvat

Srovnání týmů:

Útok: Carolina 9/10 Islanders 6/10

Obrana: Carolina 7/10 Islanders 8,5:10

Brankáři: Carolina 7/10 Islanders 8,5/10

Carolina má v útoku spoustu velice kvalitních hráčů, takže by nemělo vadit, kdyby některému z klíčových hráčů série nevyšla. Na druhou stranu Rangers taky minulou sezónu přivedli před playoff velké hvězdy (Patrick Kane a Vladimir Tarasenko) a vypadli hned v 1. kole. Carolina před playoff přivedla Guentzela a Kuzněcova.

Útok Islanders není až tak nebezpečný a případný postup by měl vést spíš přes obranu.

Obrana Caroliny vypadá solidně, ale Carolina dostávala v sezóně hodně gólů.

Obrana Islanders je hlavní zbrň Ostrovanů a pokud se obraně nebude dařit, tak Islanders těžko postoupí.

V brance Caroliny bude v playoff začínat Frederik Andersen, který vynechal většinu sezóny kvůli krevní sraženině a po návratu chytl famózní formu. Pokud by se Andersen zranil, tak by to pro Carolinu byl obrovský problém, protože Kotchetkov ani Raanta nepřesvědčili.

V brance Islanders začne playoff Semyon Varlamov. Před sezónou by to nikdo nečekal, ale Varlamov vychytal v závěru základní části postup skvělými výkony a přechytal Sorokina.

Závěr

Rozhodující v této sérii bude, jestli se povede Carolině prolomit skvělou obranu Islanders.

Můj tip: 4:2 Carolina

Zdroje:

https://nhl.cz/sezona/player-stats/detailni?stats-menu-section=info&stats-filter-season=2023&stats-filter-competition=7101

Livesport

NHL.com

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Carolina Hurricanes
New York Islanders

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz