Hlavní obsah
Sport

Preview: Florida Panthers vs Tampa Bay Lightnings

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Souboj 2 rivalů z Floridy se v playoff uskuteční poprvé od roku 2022, tehdy ve 2. kole postoupila Tampa, když vyhrála 4:2 na zápasy. Povede se Floridě pomsta? Zvítězí houževnatost Floridy, nebo zkušenosti Tampy?

Článek

Florida Panthers

Florida v sezóně neměla žádnou větší krizi a bez problémů postoupila do playoff. Nakonec se jí povedlo vyhrát divizi. Na přelomu roku vyhrála 8 zápasů v řadě.

Tampa Bay Lightnings

Tampě se nepovedl start do sezóny a na začátku prosince to s nimi vypadalo bledě. Tampa ale dokázala v lednu vyhrát většinu zápasů, a to ji nasměrovala do playoff.

Vzájemné zápasy v této sezóně

Tampa Florida 2:3

Tampa Florida 2:9

Florida Tampa 3:5

Hlavní hvězdy:

Matthew Tkachuk vs Nikita Kucherov

Tkachuk měl v základní části 89 bodů za 26 gólů a 63 asistencí. Jeho výkony v playoff, ale budou o několik úrovní výš. Lepšího hráče pro playoff byste hledali těžko. Proti Tampě měl v této sezóně za 3 zápasy bilanci 3 góly a 3 asistence.

Nikita Kucherov byl v základní části se 144 body nejproduktivnější hráč celé NHL. Proti Floridě má v této sezóně ve 3 zápasech bilanci 2 góly a 2 asistence.

Další klíčoví hráči:

Florida:

Sergei Bobrovsky, Sam Reinhart, Alexander Barkov, Gustav Forsling

Tampa:

Viktor Hedman, Steven Stamkos, Brayden Point, Anthony Cirelli

Srovnání týmů:

Útok: Florida 8,5/10 Tampa 7,5/10

Obrana: Florida 7/10 Tampa 7,5/10

Brankáři: Florida 8/10 Tampa 7/10

Útok Floridy se oproti minulé sezóně nemusí spoléhat jenom na Tkachuka a to by mohlo Tkachukovi pomoct ještě k lepším výkonům. Obrana Tampy to nebude mít vůbec jednoduché.

Útok Tampy bude stát hlavně na trojici Kucherov, Point a Stamkos, ale další hráči taky umí dát gól.

Obrana Floridy je velice kvalitní a soupeře pouští k minimum šancí.

Tampa má velice zkušenou a dobře fungující obranu, ale jestli chtějí postoupit nesmí pouštět Tkachuka do šancí.

Sergei Bobrovsky je v brance Floridy spolehlivý a bude chtít navázat na minulé playoff, kde deptal útoky soupeřů a dotáhl tým do finále.

Andei Vasilevski

Vasilevski zažil nepovedenou sezónu a v playoff by měl podávat lepší výkony, jinak bude mít Tampa velké problémy.

Závěr:

Bude to hodně vyrovnaná série, ve které rozhodnou malé detaily. Dá se očekávat, že zápasy budou končit o 1 maximálně 2 góly a dá se očekávat, že se série protáhne na 7 zápasů

Můj tip: 4:3 Florida

Zdroje:

https://nhl.cz/sezona/player-stats/detailni?stats-menu-section=info&stats-filter-season=2023&stats-filter-competition=7101&stats-filter-team=2382

https://nhl.cz/sezona/player-stats/detailni?stats-menu-section=info&stats-filter-season=2023&stats-filter-competition=7101&stats-filter-team=2375

Livesport

NHL.com

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Tampa Bay Lightning

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz