Hlavní obsah
Móda a trendy

Jedinečné módní kousky, které pomáhají DUZE, můžete nosit i vy

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Štěpán Havlín

Jirka s plnou náručí květin. Líbí se vám?

Dospělí lidé s mentálním znevýhodněním ze Společnosti DUHA, opět pomalovali svým jedinečným stylem trička a tenisky.

Článek

Dospělí lidé s mentálním znevýhodněním mají stejné letní sny jako my, přesvědčte se

Dana, Daniela, sl. Jana a paní Jana, Katka, Hanka, Monika, Olga, Richard a Jiří dali do tvorby tenisek hodně radosti, svých snů a energie. Teď sledují, jestli se vám jejich dílko na teniskách nebo tričku bude líbit a vynesete originální módní kousky do světa. Není vůbec důležité, jestli pojedou k moři, za oceán, do hor nebo si v nich dojdete večer na sklenku vína na romantickou náplavku. Ať s vámi půjdou kamkoliv, myslete na to, že to nejsou „jen“ tenisky a trička, ale že za každým párem stojí příběh. Jsou to příběhy lidí, kteří mají své sny. Sny, které projektovali do autorských výrobků.

A jaké sny naši klienti mají? Různorodé, stejně jako jsou jejich tenisky a trička. Jana sní o domku se zahrádkou, Richard má rád zvířata, a tak letní tričko zdobí kočka Líza, Katka má ráda motýlky, květiny a také mušle u moře, Dana vás zve na výlet na hrad a Olga k pozorování zamilovaných motýlků na louce.

Neváhejte příliš dlouho, nabídka je limitovaná

Vybírat můžete v e-shopu DUHY v sekci DUHA limitka z nabídky dvaceti autorských triček a deseti párů tenistek, které tvoří projekt TENISKY A TRIČKA POMÁHAJÍ DUZE. Deset autorů, klientů Společnosti DUHA, do svých kreseb promítlo svoje letní sny a přání. Vy tak pomyslně můžete s nimi obdivovat letní květiny a zahrady, vyrazit na pláž k moři nebo se projít palmovou alejí. Na tričku se objeví i pestré zmrzliny a nanuky, meloun k zakousnutí, havajské žabky na útlou nožku i barevná DUHA. Duha nad mořem hned ve dvou provedeních od autorky Daniely, klientky s krásným úsměvem. Ta DUHU miluje a maluje jí ráda a často. A ve Společnosti DUHA jsou za její díla i díla dalších autorů velice vděčni.

Foto: Margita Losová

Daniela namalovala trička, která mohou pomáhat

Z výtěžku projektu TENISKY A TRIČKA POMÁHAJÍ DUZE se pořídí další potřeby pro kreativní vyjádření klientů. Možnost tvořit a vyjádřit se tímto způsobem je pro dospělé lidi s mentálním znevýhodněním nesmírně důležitá. I vy tomu můžete nákupem slušivého trička nebo tenistek pomoci.

Zapojte se do letní hry a sdílejte svoje fotky trička nebo tenistek na cestách

Pusťte se do vybírání a vyneste slušivé kousky do přírody, na promenádu do města, na letní zahrádku, na které budete třeba ochutnávka barevné zmrzliny, podobné těm, které nakreslila Monika. Hledejte e-shop Společnosti DUHA.

A máte-li chuť, pošlete pak svoje fotky v tričku nebo teniskách s #teniskypomahaji a #trickapomahaji a označte na sociálních sítích @spolecnostduha. Autoři sledují, jestli už jejich tričko vyrazilo na cesty a tenisky si šlapou světem.

Ambasadorkami projektu TENISKY A TRIČKA POMÁHAJÍ DUZE jsou herečka Kristýna Janáčková, modelka a redaktorka Natálie Debnárová a módní stylistka Irena Vokrojová. Dámy vyzkoušely první trička a sluší jim. Tak to zkuste taky.

Foto: Štěpán Havlín

Ambasadorky Natálie Debnárová a Kristýna Janáčková

Foto: Margita Losová

Ambasadorka Irena Vokrojová módě rozumí. Hravé tričko jí sluší.

Autory jsou dospělí lidé s mentálním znevýhodněním

Foto: Štěpán Havlín

Autoři originálních triček a tenisek, které pomáhají

A díky, že nákupem podpoříte je i poslání Společnosti DUHA. Nakupujte smysluplně a zapojte se do hravého letního projektu Tenisky a trička pomáhají Společnosti DUHA.

Přeji vám pěkné léto v duhových teniskách a tričku, které pomáhají dospělým lidem s mentálním znevýhodněním.

Foto: Štěpán Havlín

Poskočte si v teniskách, které pomáhají

Margita Losová
manažerka rozvoje organizace a PR, péče o dárce

Společnost DUHA poskytuje služby dospělým lidem s mentálním znevýhodněním. Díky tomu žijí co nejsamostatnějším životem a tam, kde je třeba podpory, je právě Společnost DUHA připravena ji poskytnout s respektem k jejich osobnosti!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz