Hlavní obsah
Lidé a společnost

„Kanibal“ Armie z rodiny Hammerů, která zbohatla díky sovětské ropě, už nemá ani na benzín

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Maximilian Bühn / Creative Commons Licence 4.0 International

Před sedmi lety na festivalu Berlinale. Tehdy se před „nejmladším z rodu Hammerů“ ještě otevírala slibná budoucnost

Tři roky nezavadil o práci. Kariéra Armieho Hammera sice skončila kvůli údajným sklonům ke kanibalismu, ale bez peněz je prý konečně šťastný. Zato jeho pradědeček uměl vydělat jmění v Sovětském svazu.

Článek

Násilník, kanibal a narkoman? „Mám problémy, ale ne ty, o kterých lidé mluví,“ podotýká dnes k těmto otázkám bývalá hollywoodská hvězda Armie Hammer (38). Podrobil se totiž několik měsíců trvajícímu psychiatrickému vyšetření. Zejména proto, aby se mohl stýkat se svými dvěma dětmi (sedm a devět let, má je s o čtyři roky starší herečkou Elizabeth Chambersovou). Naštěstí pro něj skončilo bez soudu také bezmála tříleté vyšetřování losangeleské policie ve věci údajného znásilnění a emocionálního trýznění žen.

Nyní si připomeňme, proč dědic ropného impéria Hammerů v minulých dnech na svém instagramovém účtu oznámil, že nemá na provoz svého pick-upu GMC Sierra 1500 Denali a prodává ho. Sošnému Armiemu chybí jen čtyři centimetry do výšky dvou metrů. Zpěvák Pavel Roth by mu mohl věnovat svůj hit Krásnější než růže z roku 1983, ale právě tyto přednosti v kombinaci s nezřízenou sexuální poživačností se herci nakonec staly osudnými. Přitahoval totiž ženy, až příliš mnoho žen.

Foto: reflectivedesire.com / Wikipedia Commons - volné dílo

Příklad tzv. hogtie bondage inspirované svazováním zvířat v živočišné výrobě

V rozhovoru pro pořad Pierce Morgan Uncensored připustil, že jich byly stovky. Jenže ne všechny dobře snášely jeho zálibu v sexuální praktice BDSM. Zkratka obsahuje tři její pilíře: bondage (spoutávání) a disciplína, dominance a submisivita, sadismus a masochismus. Hammer nepopírá, že mohl být při svých sexuálních hrátkách k partnerkám poněkud hrubý, také měl prohlásit: „Jsem na 100 procent kanibal“.

Jeho bývalá milenka Courtney Vucekovich před dvěma lety magazínu Page Six tvrdila, že toužil jí „vylomit žebro, grilovat ho a sníst“. Nepřekvapí, že od Hammera poté dala ruce pryč jeho herecká agentura i mediální zástupce. Byl vystřižen z již hotových filmů nebo přeobsazen u těch chystaných, včetně divadla. Herec sice veškerá obvinění popírá, ale zároveň věří, že díky svému osudovému pádu se stal lepším a šťastnějším člověkem. Musel ovšem opustit Kajmanské ostrovy, kde žije jeho rodina, protože mu tamní úřady odmítly vydat pracovní povolení. A to chtěl fungovat jen jako prodejce zážitkových výletů.

Po vynuceném návratu do Los Angeles teď Armie nabízí v bazaru svůj žíznivý pick-up, přestože pochází z rodiny, která na ropě vybudovala miliardové impérium Occidental Petroleum. Zkusme si připomenout, jak to tenkrát bylo.

Uměl sedět na dvou židlích

Zakladatel rodu, ruský žid Vladimir Hammer, zbohatl na stavbě válečných lodí pro posledního cara Mikuláše I., jeho pravnuk Armand Hammer (1898-1990) se činil hlavně v ropném průmyslu. Sice se narodil ve Spojených státech, kam rodina emigrovala, ale po Velké říjnové socialistické revoluci vyslyšel přání svého otce Julia (jeden ze zakladatelů Komunistické strany USA) a déle než půl století se Sověty obchodoval. Proto si ho v polovině 70. let minulého století předcházeli prezidenti USA i SSSR. Příklady? Dostal manžetové knoflíčky od Richarda Nixona a zlaté kapesní hodinky z rukou Leonida I. Brežněva.

„Armand Hammer usiluje o veliké dílo. Já pomáhám jemu a on mně. Mezi námi neexistuje ´spiknutí´, ale pracovní vztahy,“ uvedl Brežněv. O délce pupeční šňůry těchto Hammerových vztahů svědčilo i místo jejich setkání - ve stejné budově, ale před 52 lety, jednal už s V. I. Leninem. Texaský milionář tam uzavřel obchod snů: od roku 1973 do USA v příštích 20 letech poputuje ropa, plyn, nikl a fosfáty na výrobu umělých hnojiv a Rusové za to obdrží moderní technologie pro deset továren na výrobu čpavku a močoviny nebo zařízení pro galvanoplastiku.

Co dodat: Armie Hammer se i přes nesouhlas svých rodičů stal hercem, ale možná se měl držet rodového „kopyta“. Pak by měl dost benzínu do svého milovaného pick-upu, který si koupil jako dárek k Vánocům roku 2017…

Seznam zdrojů:

https://www.vanityfair.com/hollywood/story/armie-hammer-was-told-hes-got-issues-but-theyre-not-what-people-are-saying

https://www.kinobox.cz/clanky/tema/22352-armie-hammer-byvala-filmova-hvezda-kterou-obvinili-z-kanibalismu-je-na-mizine-a-pracuje-na-kajmanech-v-hotelu

https://people.com/movies/armie-hammer-controversy-timeline/

Bob Considine: Pozoruhodný život Dr. Armanda Hammera (Odeon 1983)

https://en.wikipedia.org/wiki/Armie_Hammer

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz