Hlavní obsah
Cestování

Jaké zvolit cestičky, když má jeden dětičky? Sušice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Markéta Zvolánková

Naučná stezka Hrátky se zvířátky Sušice

Pakliže byste se rádi prošli, něco se přiučili, pokochali se výhledem na řeku a vyvětrali děcka na hřišti, mám pro Vás tip.

Článek

Město Sušice je pro rodiny s dětmi ideálním cílem téměř za každého počasí. Zejména pak v teplejších měsících (jaro až podzim) nabízí řadu lákadel pro děti od těch nejmenších závislých na doprovodu dospělých, až po ty starší sdružujících se do skupinek samostatně (ne vždy výdělečně) činných.

Pokud pojedete do Sušice autem, doporučuji zaparkovat na hlavním náměstí Svobody, kde se většinou nějaké to místečko najde. Moc pěkný je už pohled na okolní renesanční domky, kašnu, radnici a kostel. Vydejte se poté kolem sochy Ježíše Krista do romantické Kostelní uličky, obejděte kostel (zprava), přejděte silnici a most. Následně se dostanete k řece Otavě, konkrétně ke splavu do místa zvaného Na Fufernách. Vše v pohodně s kočárkem. Zatím máte v nohou tak půl kilometru.

Při levém toku Otavy se nachází Offpark Sušice, při pravém jsou Říční lázně. V létě místem projíždí jedna vodácká loďka za druhou. Vy se vydejte při levém toku řeky. První zastávka může být offpark. Jeho součástí je lanový park (35 překážek ve výšce 4 - 8 metrů pro děti i dospělé od výšky 140 cm dle náročnosti) a dětský lanový park (pro děti od 115 cm). Na webu parku se také hovoří o pravidelných jízdách na raftech, o paintballu či o in-linech. Nedaleko je také veliké (a tím myslím opravdu veliké) dětské hřiště (včetně trampolín, skluzavek, prolézaček, houpaček) a restaurace.

Budete-li pokračovat po asfaltovém cestě podél Otavy dál, cca po kilometru narazíte na lávku na ostrov Santos. I tam je restaurace a velké hřiště. Já ovšem doporučuji putovat ještě dál lesoparkem Luh (tak se celá oblast jmenuje), dávat si pozor na všudypřítomné lidi na kolečkových bruslích a za další cca kilometr (cestou minete kemp a sochu medvěda) už v trochu hustším porostu v lese si projít naučnou stezku. Ta se nazývá Hrátky se zvířátky Sušice. Její součástí je 5 zastavení (prase, liška, výr, veverka, rys), u jejichž dřevěných soch lze vyčíst zajímavé informace. Součástí je také houpačka a obrázky hmyzu. Ještě před procházkou po stezce doporučuji na jejím webu či v infocentru v Sušici obstarat pro děti pracovní listy (omalovánky, tajenka).

Tak vzhůru do Sušice.

Foto: Markéta Zvolánková

Naučná stezka Hrátky se zvířátky Sušice - ukázka z pracovního listu

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz