Hlavní obsah
Názory a úvahy

Co vám člověk může říct o politice, o níž se zajímá? Pozor na depresi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Zadavatel Martin Biravský / AI / deepai.org

Zombie mají rádi Vltavu

Poslouchat politiky, co je podle nich správné, je jako poslouchat chudého ožralu na zastávce, který vám radí, které krabicové víno je to nejlepší.

Článek

Uhádli byste, že kradené.

Přehled arogantních a nekompetentních výroků současné vlády, na které si vzpomenu, aniž bych odněkud vytahoval tzv. složku .

Pan Dvořák (STAN) k referendu:Politici tu nejsou od toho, aby poslouchali lidi z ulice.

M.P. Adamová (TOP09):Slibuju, že budu předsedkyní všech parlamentních stran. O chvíli později HUAWEI. To fakt? Nemáte na iPhone?Na půdě poslanecké sněmovny směrem k opozici: Všichni, kdo nám chtějí radit, ať sedí v koutě, šoupají nohama a mlčí.“ „Nemáte na topení? Tak si vemte druhý svetr.“ „Vláda tu není od toho, aby se starala o lidi.K Ukrajině: Vláda se postarat o lidi.

Petr Fiala (ODS): Na demonstraci se sešla (jen) pátá kolona Ruska. Kolik jich tam bylo? 100 000. Aha. K médiím po nástupu do vlády -Chovejte se ke mě politicky korektně.Žeby strach z nekorektnosti? Za vysokou inflaci může ČNBK nízké inflaci: Zastavili jsme inflaci“ „Za drahé potraviny může Andrej Babiš.“ „Andrej Babiš může.. dodám, že za 1 den může AB za to, že ho Petr Fiala zmíní až 50krát. Máme pro vás deštník proti drahotě. Tak šup pro sociální dávky, když si už nemůžete dovolit bydlet ve svém. Přerozdělovat peníze z veřejného rozpočtu je špatné. Ty peníze nepatří státu, ale lidem.“ „Nebudeme zvyšovat daně. Tečka. Po volbách: #ERROR# Konsolidační balíček není žádné zvyšování daní. Ne, jen má občanům vytáhnout více peněz z kapes.

Z. Stanjura (ODS), ministr financí: - kolik má 500 miliard nul? Dvanáct. Čtrnáct. ❌ Správná odpověď je: 11.Z Windfall tax vybereme přes 30 miliard. Výsledek: zaokrouhleno na 1 mld. A žádná způsobená škoda.

Pro srovnání

Ústavní soud - parafrázováno: Žaloba byla zamítnuta, protože 17 miliardami na valorizaci penzí by byla způsobena škoda státu. Co je pak slíbených plus minus 3o miliard?

V. Rakušan (STAN):Migrační pakt neobsahuje kvóty na migranty“ „Česká republika tam má výjimku.Opravdu tam nenajdete slovo kvóta, avšak najdete tam povinnou solidaritua číslo 30 000 ročně, a pokud ne, tak pokuta 20 000 eur. Jinak ročně znamená, že pokud žádná migrační krize nebude, přece jen se musí odněkud vyštrachat 30 000 imigrantů. Proč potom vůbec nějaký migrační pakt je? Jak pomůžeme ostatním státům, když neuděláme nic.

Z billboardů a informačních kampaní:

Bonzovat se nemá, ale nahlásit se to musí - STAN

150 % učitelům - stojí na ceduli, u které stojí Baxa za ODS

Postavíme desítky tisíc nových bytů - Ivan Bartoš za Piráty - za mě je jedno, jestli 10 tisíc nebo 20 tisíc, výsledek je 0.

Aneb raději činy, nežli slova

Zeštíhlíme stát- a proto založíme nová ministerstva.

A mohl bych pokračovat do aleluja.

Politika hledá své dno. Jen si představte, jak by to dopadlo, kdyby nám tohle vládlo předchozích 30 let. Sbohem vztahy se Slováky, sbohem Češi, Moravané a Slezané. Sbohem koruno, sbohem suverenito, sbohem národní hrdosti, sbohem rodino, sbohem historie, sbohem odkazy předků, sbohem demokracie, sbohem míre! Vítejte nálepky, vítej celý světe, vítejte aktivisté, vítej zločine, vítej třetí světová válko!

A oni nás pořád budou strašit Babišem. Pětikolka vděčí zlu jménem covid. Lidé se dnes musí rozhodovat mezi velkým a ještě větším zlem, jak řekli pánové v podcastovém pořadu Na férovku. Hlavně neposlouchejte ty, kteří jsou se současným nedokonalým systémem spokojeni. Člověk má usilovat o dokonalost. Tak jako křesťan, který usiluje o Boží přízeň a milost a ví, co je to býti pokrytec. A politická funkce nemá být lákadlo a koryto. Naopak má dostatečně odradit ty, kteří to s námi nemyslí vážně.

Revoluce nám přinesla víc svobody, ale také větší boj. Abychom mohli v tom boji obstát a poučovat druhé, musíme přinést pokorně vlastní oběti, být dobrým příkladem, jako starší bratr mladšímu bráškovi a hlavně se nebát.

A až se zase karty obrátí, budu kritizovat ty, kteří mají moc něco ovlivnit.

A jak se potýkám s depresí v dnešní době?

Objevil jsem řadu lidí, převážně jde o komentátory, kteří nejsou nikde jinde, než na internetu a poslouchám ty, kteří dokáží sdělit špatné zprávy takovou metodou, která vám dá naději, že rozumní lidé ještě nevymřeli. Akorát ti se do politiky moc nehrnou.

Můžete se mnou nesouhlasit, můžete se mnou souhlasit, Klidně mi napište, co si o tom myslíte vy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz