Hlavní obsah

Jak nezabloudit.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří Vítek / Seznam.cz

1001

Když chceme dojít do Brna, nejdříve musíme zjistit, kde jsme. Protože jestli jsme v Praze, tak půjdeme na druhou stranu, než když jsme v Bratislavě. Proč toto přirovnání?

Článek

Pamatuji si na doby, kdy byl Západ synonymem bohatství a svobody a touhy, abychom se tam přidali. Necinkali jsme klíči, abychom se stali součástí jiného socialismu.

Když ekologie vede k nejhorším výsledkům pro ekologii

My v Evropě jsme se vydali cestou k budování lepších zítřků. A dali jsme stovky miliard na něco, co se nakonec ukáže jako slepá cesta. A dotujeme jednu cestu (elektromobily) a všechny ostatní poškozujeme. A i přesto se zdá, že jedna z těchto cest i přes veškeré házení všech možných klacků pod nohy je životaschopnější, než cesta, kterou určili úředníci. Pak tady zůstává otázka, zda cesta elektromobility byla vybrána jen z hlouposti nebo záměrně, aby nás uvrhla do závislosti na Číně bez ohledu na její škodlivost zejména pro ekologii.

Protože vytváření e-paliv má schopnost odčerpávat CO2 z atmosféry a tím přímo snižovat CO2 v atmosféře a tady i teplotu naší země. Proč jsme si vybrali tu úplně nejdražší cestu, která ještě navíc ekologii škodí? Protože do ekologické stopy je třeba započítat nejen výrobu baterií, ale i výstavbu továren, které tak činí a v lepším případě úplnou obměnu strojového parku továren na elektromobily.
V horším i výstavbu nových továren a zavírání starých. A také recyklaci nebo odstranění baterií.

A tak není divu, že někteří lidé vidí v Putinovi záchranu před zeleným a mnoha dalšími socialismy

A jen málo lidí vidí souboj západ – Rusko jako boj dvou ideologií. Dvou verzí socialismu. Kde je pořád ještě 100× lepší ta západní. Zatímco lidé, kteří vidí svět černobíle a západ jim ublížil, tak chtějí návrat ke světu, kde se o každého postará stát a vůdce. Hitler zvítězil, když byla krize znásobená reparacemi. Putin zvítězil, když Rusko zachvátila krize. A Babiš jen čeká, aby mohl převzít naši zemi. Snad u nás nebude tak velká krize, aby zvítězil někdo daleko horší.

Jak „západ“ ubližuje lidem

Někdy skutečně, když se člověk ocitne v koloběhu exekucí a z původního dluhu v řádu tisíců se stane byznys, který funguje jako dokonalá lichva. Přičemž každý by měl zaplatit, co dluží. Ale maximálně 50% k tomu. Aby to nelákalo „lichváře.“ Protože na lichvu jedněch doplácí celá naše společnost. Protože učíme tyto lidi, že jediné, čemu se dá věřit, je malý zisk ihned. A co na tom, že se to pak bude muset zaplatit. Však peníze se najdou. Jako se vždy našly.

Jak vzniká bída, když dovolíte lichvářům lichvu

A tak učíme naše dlužníky, že nemá cenu se o nic snažit. Jsem dlužník a společnost se o mě postará. A volit budu toho, kdo mě slíbí nejvíc. A ten, kdo mě slíbí nejvíc, musí nejvíc vzít těm, kteří to zvládnou bez námitek. Tedy ne těm nejsilnějším nebo nejbohatším, ale těm, na které si může dovolit. A tak pomalu bere chuť podnikat těm, na kterých leží prosperita každé země. A někteří z nich se stávají lidmi bez budoucnosti. Takže i oni budou v dalších volbách volit toho, kdo jim všechno vzal.

Nerozlišujeme podnikání od parazitismu

A je ještě další důvod, proč náš vůdce nikdy nepůjde proti bohatým. Protože tím pádem by šel sám proti sobě. Proč by si měl dravec poštvat jiné dravce proti sobě, když může vyhlásit boj proti běličkám. Je jich hodně, běličky se neumí bránit a ani nejsou jeho potravou. Protože dravec vysává stát. A sem tam i svou konkurenci. A v rámci boje proti běličkám lze zakleknout i na velrybu. A že FAU dostane odškodnění od státu? Co na tom, dravec má vše, co chtěl a stát to zaplatí. A nikdo nepřišel o místo, protože dravec a náš strach měřit každému dle jeho zásluh, nám nic nedovolí. A náš dravec má spoustu právníků, takže si může dovolit požírat všechny jeho konkurenty a nám všem ostatním dávat běličky. A vůbec si neuvědomujeme, že každá bělička má svůj osud a každá sežraná bělička se nakonec stane příjemcem dávek od státu. Ale neztratíme jen peníze, které musíme dané běličce vyplácet do konce jejího života. Daleko víc by nás měly mrzet peníze, které mohla daná bělička vydělat sobě i nám všem (na daních a zdravotním a sociálním). Ale nejhorší je, že daná bělička i velryba ví, že musí být dravec, aby přežila. Protože stát neumí zasáhnout proti dravcům.

Jak se odlišuje náš dravec od ruského oligarchy?

Velice. Když ruský oligarcha se nestane vůdcem, může velice lehce „skočit“ ze střechy. Volbu způsobu smrti učiní FSB, ale volbu, že má daný člověk zemřít, udělá vůdce.
Takže Babiš určitě nebude tady vítat Putina. Ale ví, že je pro něj lepší si znepřátelit radši amerického prezidenta, než dostat padáka z 8. patra bez padáku. A proto Babiš i Fico dělají proruskou politiku. Protože ta se jim vyplatí, aby vyhráli volby. A pak stejně udělají to, co jim řeknou průzkumy veřejného mínění.

Mít vlastní názor je pro zbabělce zbytečnost

A proto se tito lidé vyhýbají mít vlastní názor. Když 90% lidí uvěří, že země je plochá, budeme tady mít člověka, který na náměstích říká, že on tomu vždycky věřil. A i když takových lidí bude jen 30%, tak si sebere všechny jejich hlasy, protože lidé, kteří dávají přednost pravdě, nikdy nedají svůj hlas Babišovi, leda by byla druhá možnost Hitler.

Takže my jsme zodpovědní za to, že naše štěstí tady bude i pro ostatní. My jsme zodpovědní, aby naše bohatství nebylo na úkor druhých, ale pro ně. Ale my jsme zodpovědní hlavně za to, abychom nedovolili našim dravcům žít na úkor nás všech.

Za to, abychom pravdivě pojmenovávali každou lež, byť i je v zájmu pravdy. Protože každá lež v naší mapě nám znemožňuje jít směrem, kterým chceme. A naopak, když si myslíme, že jsme v Praze a ve skutečnosti jsme v Bratislavě, tak když chceme dojet do Brna, musíme se vydat opačným směrem, než jak nám říká falešná mapa. A když neumíme rozluštit, že nám mapa lže, tak aspoň by bylo dobré se dívat po ukazatelích. Je mnoho ukazatelů, které nám říkají, že jdeme opačným směrem. V tomto článku jsem zmínil jen dva.

Ale vždy když si nechceme říkat pravdu, vždy tím mateme sami sebe. A ti druzí, kteří vidí jen to, tak tito lidé pak věří tomu, že pan Putin má pravdu. A jenom někteří dostali léčbu Putinem, zatímco jiným stačí vidět jeho činy.
Ale dokud neuvidíme, že hranice mezi dobrem a zlem je v nás, tak vždy budeme jen z půlky lidmi. A toto neuvidíme u sebe, ale o to výrazněji to bude vidět ve společnosti. Kde je Babiš a antibabiš. Kde je Putin a antiputin. Kde je ESG a „ekologie“ a na druhé straně je skutečná ekologie a rozum.

A dokud nepochopíme, z čeho Putin a Babiš vycházejí, tak nás čekají války. V tom lepším případě mezi chcimíry a „těmi, co chtějí válku“. A nakonec uvidíme, že chcimírové dělají všechno pro to, aby tady byla válka skutečná. A ti, kdo chtějí, abychom se připravili a byli tak připravení, že nás nikdy nikdo nenapadne, se ukážou být skutečnými mírotvůrci. Protože když vyhrají chcimírové, tak nás čeká válka. A já válku v ČR nechci. Já ji chci ukončit, aniž by předtím musela dorazit k nám.

Ale k tomu nevede cesta zatracení těch druhých

My musíme pochopit skutečnou motivaci těch, kteří se chtějí vzdát Putinovi. Těch, kteří se tak moc bojí, že se celá naše planeta uvaří, že oproti tomu vzdát se všeho, je dobrá varianta. Hlavně když přežijeme. Těch, kteří tak moc věří tomu, že nemají žádnou moc nad svými životy, že ji chtějí dát tomu, kdo jim dá pocit, že se o ně postará. I přesto, že už tisíckrát dokázal, že je klidně hodí přes palubu, když se mu to bude hodit.

A to vše vede k rozdílu mezi skutečným já a mezi parazitickým já. Ale bohužel o tomto neví ani psychologové ani nikdo jiný, kdo by měl umět nejvíce o lidské psychice.
A bez pochopení tohoto rozdílu nemáme šanci pochopit druhé. A bez pochopení druhých jsme odsouzeni k válce. Při které snad nebude nikdo zabit. Ale naše vztahy budou poškozeny. Protože ta nejběžnější válka probíhá v nás. Snad nepřijde i ta, při které umírají tisíce nebo miliony lidí.

Když si uzdravíme své parazitické já

Bude nám lépe. Budeme víc schopni pochopit ty druhé. A pak pochopíme, že cesta ke štěstí nevede přes utrpení druhých. A budeme schopni pomoct i těm, kteří zastávají úplně opačné názory, abychom našli to, co chceme my i oni. Já toho ještě nejsem schopen. Až toho budu schopen, mé články budou mít velikou čtenost a hlavně se jimi budeme řídit. Ale už vidím aspoň v dálce, že tato možnost tady je. Snad si to vyřeším dostatečně rychle.

Připojte se ke skupině O zdraví a vztazích

https://www.facebook.com/groups/dotazyzdravi Tam se snažíme o spolupráci klasické medicíny a vědoteriky. Vědoterika je to nejlepší a nejúčinnější z ezoteriky vybrané na základě vědeckého pozorování výsledků.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz