Hlavní obsah

Je realita jedna nebo má každý svou? Je pravda jedna nebo je nekonečně pravd?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: martin daniel

Motorkář, který se identifikuje jako cyklista, vítězí v Tour de France. Vtip na téma Nepravdy v praxi

Realita je jen jediná. Ale vnímání reality je pro každého jiné.

Článek

Ale třeba se pletu. Takže poproste každého, kdo věří, že realita je pro každého jiná, ať vám ukáže, že může nedýchat 24 hodin. To by neměl být problém, kdyby byla možnost realitu přeprogramovat nebo jakkoliv jinak ji změnit.

Ale já věřím, že kdyby toto někdo uměl, tak by to mohl naučit i nás ostatní. A tudíž by se změnilo jen vnímání naší reality, zatímco skutečná realita by se nezměnila. Stejně jako když pan Semmelweis objevil, že v naší realitě je něco maličkého, co způsobuje smrt rodiček. Ale protože tehdy se na mikroby nevěřilo, tak drtivá většina jeho kolegů zůstala v představě reality, kde příčinou horečky omladnic je něco duchovního. A ženy, které věřili tehdejším expertům, šli klidně rodit tam, kde bylo pod úroveň gynekologa si umýt ruce po návštěvě pitevny. Zatímco prosté ženy věřili spíše klepům a ty šly raději rodit tam, kde byla úmrtnost rodiček velmi nízká.

A až o 30 let později se ukázalo, že mikroby skutečně existují. Takže se změnilo vnímání reality všech, kdo byli ochotni uvěřit faktům. Ale realita se nezměnila. Ve skutečné realitě byly mikroby už miliardy let. Bez ohledu na to, co si naši předkové o realitě mysleli.

Stejně tak je jen jedna pravda

Ale my dnes raději věříme tomu, že pravd je nekonečně mnoho. A víte, proč je to důležité? Protože ti lidé, kteří věří na to, že pravda může být jakákoliv, jsou úplně ztracení. Jako paní, která až teď začíná vidět, že nemusí být se svým mužem, který si jí neváží. Ale toto mohla začít vidět, až uviděla, že plochá země je nesmysl. Takže všichni, kdo věří podobným nesmyslům, jim věří protože nechtějí uvidět pravdu o svém životě. Že oni jsou zodpovědní za svůj postoj k realitě. Že oni mají moc nad svým životem. Že jim může být dobře, ať už je ve vládě kdokoliv. Nebo špatně. Podle jejich vnímání reality.

Příklady falešných pravd

A pravda rozhodně není,
- že Putin je dobrý muž,
- že Green Deal v této podobě může vést k prosperitě nebo ochraně životního prostředí
- že existuje 70 pohlaví
- že se na nás chystá spiknutí mocných, kteří všichni tahají za 1 provaz

Blíže k pravdě mají tyto výroky

- Moc korumpuje. A pokud je někdo u moci ve velkém státě 20 let, tak ho ta moc změní natolik, že se začne chovat jako by měl moc nad celým světem.
- Je třeba dělat věci, které jsou skutečně prospěšné pro životní prostředí.
- Existují jen 2 pohlaví a někteří lidé se rodí s genetickou odchylkou, která se nazývá intersex nebo 3. pohlaví. Zatímco genderů si můžete vytvořit, kolik chcete. Ale pořád platí, že sex máte mužským nebo ženským pohlavním ústrojím. Ale klidně si žena může připnout umělý penis a penetrovat muže do zadku. Ale pořád zůstane žena ženou a muž mužem.
- Že každý mocný hledá možnosti, jak se mít lépe. A když není zrovna matka Tereza, tak své bohatství používá k tomuto cíli. Ale cíl každého bohatého či mocného člověka je jiný a proto se nemohou nikdy trvale spojit.

Foto: martin daniel

pravda jedna

Tento obrázek ukazuje, rozdíl mezi realitou a vnímáním reality

Na tomto obrázku válec není možné vidět přímo. Můžete ho vidět jen skrze odraz na zdi.
Když je viděn jako trojúhelník, jedná se o nepravdu. Stejně jako třeba pětiúhelník či jakýkoliv jiný tvar, než kruh, elipsa, čtverec, obdélník nebo zkosený čtverec nebo obdélník. Což je jen vnímání reality. Ale protože v realitě není možné, aby byl jeden tvar viděn různě, tak právě kombinace různých pravd, které se navzájem vylučují, nás nutně musí vést k závěru, že zkoumaný předmět je válec. Což vysvětluje jak různé tvary, tak i jejich neslučitelnost.

Pravda je vždy na vyšší úrovni, než tam, kde jsou rozpory mezi pravdami

Z toho vyplývá, že je ještě vyšší úroveň poznání, než je kvantová teorie. Pravda v sobě bude obsahovat vysvětlení, proč když se díváme na paprsek jako na vlnu, chová se jako vlna a když se na stejný paprsek díváme jako na sled částic, tak vidíme sled částic. A možná na této úrovni reality zjistíme, že realitu můžeme programovat. Ale kdyby to bylo tak jednoduché, jak se nás o tom snaží ujistit ezoterika a psychologie, tak proč za ty tisíce let, kdy se o to ezoterika pokouší, nejsme stále schopni to udělat tak, aby to uměl každý? Protože já bych byl velice rád, kdyby se realita dala přeprogramovat. Ale zatím to buď děláme špatně nebo to vůbec nejde.

Připojte se ke skupině O zdraví a vztazích

https://www.facebook.com/groups/dotazyzdravi Tam se snažíme o spolupráci klasické medicíny a vědoteriky. Vědoterika je to nejlepší a nejúčinnější z ezoteriky vybrané na základě vědeckého pozorování výsledků.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz