Hlavní obsah

Kdy a proč muži povídají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří Vítek / Seznam.cz

996 překlad 3

V minulém díle seriálu na téma mužština pro ženy jsem řekl, že „k mužskému povídání patří z 90% mlčení.“ Kdy to tak není? A jak toho využít? Pro dobro vás i muže.

Článek

Muž povídá, když chce sbalit ženu

Sice by nejraději jen mlčel a užíval si, jak se při chůzi jeho ruka jemně, skoro až neznatelně dotýká ženiného prsu. A dělal by všechno pro to, aby se neznatelný dotyk změnil ve znatelný. Ale ve věku prvních lásek je muž podobně vystrašený jako žena, takže nespěchá a dělá všechno pro to, aby si mohl užívat a přitom si toho žena nevšimla a nevzdálila se mu.
Takže mluví a poslouchá a je za to odměněn úžasným pocitem, který už jako dospělý nebude znát, protože tehdy už oba budou vědět, co chtějí a oba budou chtít víc.

Takže první věc, co musí žena udělat, aby si užila přítomnosti muže je, že nesmí spěchat a užít si těch nádherných okamžiků, kdy muž by pro ní udělal všechno. A to i přesto, že jinde zase vysvětluji, že když to bude zdržovat až moc dlouho, muž může odejít jinam. Takže si sama musí říct: Chci opravdu čekat? Pak je to v pořádku a když muž odejde jinam, tak se stalo to nejlepší.
Ale je úplně jiná situace, když vy chcete, ale zdržujete to, „aby se neřeklo.“ V tom případě jste ublížila sobě a pak si najdete muže, který bude dělat „aby se neřeklo“ v situacích, kde to nebudete chtít. A pak protože vy jste nebyla sama sebou, tak jste si přitáhla partnera podobně postiženého.

Muž povídá s radostí o sobě

Já jsem docela nemluvný. I když to tak nevypadá. Mluvný jsem jen, když mám mluvit o své práci, o svých zkušenostech a poslední rok už i o sobě. A asi před dvěma měsíci si toho všimla i má žena. Že už nejsem morous (jak to pojmenovala jedna paní v komentáři k 1. pokračování o svém muži) = že už nejsem nemluvný (jak jsem to nazýval vždy já) = že už s ní někdy mluvím víc, než má žena se mnou (jak totéž překládá do své řeči moje žena).

Možná i proto ráda chodí moje žena na mé kurzy a proto si ráda čte mé články, protože při tom nemusím mluvit a při tom ona si o mě může číst a dozvědět se věci, na které bych při povídání ani nepomyslel, protože bych se rušil svým vlastním hlasem.

Takže možná je to řešení i pro další muže. Žena celý den bude povídat a udělá z toho výcuc maximálně v délce 5 řádků, raději 1 věty. Ten si muž přečte a druhý den udělá závěr ze svého přemýšlení.

Závěr: Každý muž miluje, když je hrdinou pro svou ženu. Takže ho učiňte svým rytířem. A možná zvládne i to nejtěžší: Poslouchat vás. Když pozná, jak si toho velice vážíte.

Muž povídá, když chce být ten nejlepší

Sedí takhle rybáři: A jeden říká: „Já vytáhl kapra a ten byl takhle veliký“. Druhý si hned přisadí: „A já vytáhl takového“ a roztáhne ruce ještě víc. A ten první znechuceně odpoví: „Příště začínáš ty.“
Takže dovolte svému muži, aby byl pro vás ten nejlepší. Protože

muž touží po pochvale

A když ji váš muž dostane, tak pak ocení i vás. Zatímco když je v tomto muž hladový, tak ani vám nedovolí, abyste mohla být pochválena.

Muž chce být muž

A když to nedokáže, tak chce aby si to mysleli aspoň ti druzí. Takže mu dovolte, abyste ho před druhými obsluhovala a měla oči jen pro něj. A jestli je aspoň trochu muž, tak vám za to udělá, co vám na očích uvidí.
A jestli bude chtít totéž i v soukromí, tak to není nic divného. A můžete mít úžasný plnoprávný vztah. Ale když to tak nechcete, tak aspoň víte, že tento muž není pro vás. Protože v rovnoprávném vztahu nemůžete mít plnoprávnost. Vy se musíte rozhodnout, zda chcete být ve vztahu ženou nebo mužem s prsy.

Připojte se ke skupině O zdraví a vztazích

https://www.facebook.com/groups/dotazyzdravi Tam se snažíme o spolupráci klasické medicíny a vědoteriky. Vědoterika je to nejlepší a nejúčinnější z ezoteriky vybrané na základě vědeckého pozorování výsledků.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz