Hlavní obsah

Důchodový věk

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Martin Holuša

pracující důchodce

Zvyšování důchodového věku

Článek

Vláda a politici řeší neustále zvyšování důchodového věku. Uvědomují si, ale tito lidé, kteří o nás rozhodují, taky to, že ve věku nad 65 let a to i méně, spousta lidí už není schopna, hlavně ze zdravotních důvodů pracovat? Další věc je, kdo vás v takovém věku zaměstná. Zvláště v době, kdy lidskou sílu nahrazují stroje a umělá inteligence a práce pro lidi tak ubývá. Pak by pro tyto lidi v pokročilém věku měli zajistit, aby byli zaměstnatelní a práci jim zajistit a řádně zaplatit. A budou i tito lidé, kteří o výši věku odchodu do důchodu rozhodují také v takovém pokročilém věku pracovat a vykonávat třeba namáhavou manuální práci? To asi nebudou, že? Uvádí se, že by měl člověk strávit v důchodu a tento si důstojně užít, ne strávit připoután na lůžku nebo vozíku, zhruba čtvrtinu života. Dle mého názoru pokud se někdo dožije 80 let, tak je dobře a v tom případě by měl odejít do důchodu nejpozději v 60 letech. Při odchodu do důchodu ve věku 65 let, bychom se tak měli dožít průměrného věku zhruba 87 let. Pokud někomu vyšel takový průměr, tak by mně zajímalo jak k němu došel, protože takový průměrný věk dožití je dle mne nereálný.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám