Hlavní obsah
Automobily a vozidla

Stavba závodního speciálu BMW E46 GTR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Martin Kubát/Driftracing Motorsport

BMW E46 GTR

Práce na stavbě zbrusu nového BMW E46 M3 GTR započali na podzim v roce 2015. V té době jsme již měli za sebou slušnou řádku staveb driftovacích závodních speciálů od 300 až po 750 HP.

Článek

Dostala se k nám možnost koupi body kitu pro E46 GTR, volba tedy byla jasná. Vozidlo bylo nejprve potřeba připravit pro zástavbu bezpečnostního rámu dle předlohy ,, J “. Čas byl velmi neúprosný a práce spíše přibývalo nežli naopak. Bylo tedy nutno přidat do tempa, aby se plán začal naplňovat.

Další stádium představovalo napasování body kitu GTR a současně rozšíření náprav se zvolením vhodných disků, volbou rozměru pneumatik a ideálním podvozkem pro drifting. Vše bylo připraveno a nezbývalo než se pustit do kompletního lakování interiéru a exteriéru.

Další velkou otázkou volby byla motorizace vozidla, která nás zavedla až k motoru M62B44 vanos, který po menších úpravách v sobě skrývá velký potenciál výkonu po osazením turbem.

Elektroinstalaci motoru, a i celého vozidla jako vždy na jedničku zvládnul náš elektrotechnik Kuba.

Nakonec zbývalo vše dokonale smontovat, seřídit, a utáhnout, tak, aby vše fungovalo jako dokonalý stroj. Úpravě se nevyhnula ani přední náprava s kompletní změnou geometrie a v neposlední řadě proběhlo dovážení vozidla, což ve finále přineslo velmi dobré jízdní vlastnosti.

Všichni jsme se těšili na první jízdy, které nás velice překvapily poslušností E46tky.

Stále se ale potýkáme s myšlenkou přeplňování, zmíněnou již na začátku. Vše má ale svůj čas. Výkonu totiž není nikdy dost.

S pozdravem team Driftracing Motorsport.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám