Hlavní obsah
Umění a zábava

Metronome přiveze do Prahy nejvýraznější britskou zpěvačku současnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Festival Metronome oznámil asi největší jméno letošního ročníku. Do Prahy zavítá zpěvačka Raye, která ovládla letošní ročník hudebních cen Brit Awards.

Článek

Na Výstavišti v Holešovicích se 22.-24.června uskuteční již sedmý ročník festivalu Metronome Prague. Mezi doposud oznámené interprety patří například zpěváci Michael Kiwanuka a Tom Grennan, dívčí kapela The Last Dinner Party, která se stala letošním objevem cen Brit Awards, nebo ikoničtí Ride. Včera přibylo na seznam další jméno, které bezesporu bude patřit k vrcholu celého festivalu. Pořadatelům se totiž povedlo na festival přivézt asi nejzářivější jméno britské hudební scény, zpěvačku Raye, která naprosto ovládla letošní ceny Brit Awards, když proměnila pět ze šesti nominací.

Raye se v hudebním průmyslu pohybuje docela dlouho, neboť psala písně pro opravdu velké jména jako Beyoncé nebo Charli XCX, produkovala nahrávky pro Rihannu a spolupracovala třeba se Stormzym a Davidem Guettou. I když se její písně, na kterých spolupracovala se známými umělci, staly úspěšnými a vydělaly spoustu peněz, jako sólová umělkyně byla dál zpochybňována. Studio odmítalo vydat její vlastní nahrávky. Raye se podařilo vyvázat se ze smlouvy, které měla s nahrávacím studiem a nakonec vydala své debutové album na vlastní pěst.

Deska nese název My 21st Century Blues a krátce po vydání se stalo celosvětovou senzací. Obsahuje třináct písní, ve kterých se odráží její bolestivé zkušenosti s hudebním průmyslem, sexuálním násilím nebo závislostmi. Písně se brzy staly zdrojem síly a inspirace pro všechny, kteří se potýkají s podobnými zkušenostmi. Zpěvačka má měsíčně okolo třiceti milionů na Spotify a třeba její hit Escapism se může chlubit více než sedmi sty milionů přehrání na sociální síti TikTok. O jejich kvalitách se již brzy přesvědčíme na festivalu Metronome Prague, kde vystoupí společně s dalšími 80 umělci z celého světa.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Metronome Festival Prague
BRIT Awards

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz