Hlavní obsah
Knihy a literatura

Skvělá zpráva. Nového knižního Zaklínače se dočkáme ještě letos

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Polský spisovatel Andrzej Sapkowski oznámil fantastickou zprávu, která potěšila všechny fanoušky. Po více než deseti letech vyjde nová kniha o Zaklínači.

Článek

Upřímně, už jsem ani nedoufal, že se to někdy stane, ale po více než dekádě se přece jen dočkáme nové knihy o Zaklínači. Tuto radostnou zprávu oznámil osobně sám Andrzej Sapkowski. Už na konci loňského roku se objevovaly zprávy, že polský autor pracuje na nové knize, ale teprve teď víme, že je skutečně dokončena. Sapkovski uvedl, že na nové knize pracoval zhruba dva roky a že by se měla objevit na pultech polských knihkupectví ještě před Vánocemi. U nás by kniha měla vyjít začátkem příštího roku. Sapkowski také prozradil, že půjde o samostatný příběh, který stojí mimo hlavní románovou sérii, ale vyprávění se opět zaměří na Geralta, což je fantastická zpráva pro všechny fanoušky.

Herní server IGN přinesl zajímavou informaci, že nová kniha by měla navazovat na povídku Trochu se obětovat, která se objevila v povídkové sbírce Meč osudu. Tato povídka je také základem pro animovaný film, který připravuje Netflix. Andrzej Sapkowski v jednom rozhovoru nepřímo naznačil, že kniha bude s tímto snímkem propojena. Nezbývá než doufat, že se nová kniha i filmová adaptace vydaří, a neskončí to jako se seriálem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz