Hlavní obsah
Umění a zábava

Vojta Kotek je skvělý, tím ale chvála na Zrádce končí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Zrádci před svým uvedením vzbuzovali velká očekávání, ale ta se nakonec nepodařilo naplnit. Proč k tomu došlo? Důvodů je několik.

Článek

V neděli jsme mohli na televizních obrazovkách zhlédnout čtvrtou epizodu Zrádců. Soutěžní pořad, do kterého televize Prima vkládala naděje, každým dílem přichází o diváky. Není se čemu divit, neboť reakce sledujících jsou velmi rozporuplné.

Vojta Kotek na jedničku

Řekněme si na rovinu, že moderátor je na celém pořadu to nejlepší. Vojta Kotek je ve své roli naprosto fenomenální, ať už jde o kostýmy nebo samotné vystupování. Velmi dobře na mě působí i prostředí, kde se Zrádci odehrávají. Hrad Křivoklát je nádherný a tvůrci dokonale doladili i interiéry. Pozitivem pořadu jsou také soutěže, které mají určitý náboj. Zvláště poslední díl byl v tomto ohledu opravdu zajímavý a možná i lehce kontroverzní, neboť soutěžící byli doslova pohřbeni zaživa.

Čím větší bizár, tím více diváků

Co už ale není taková sláva, je výběr jednotlivých účinkujících. Zvláště v posledních letech je vidět, že televizní tvůrci vybírají své účastníky především podle jejich výstřednosti. Důkazem toho jsou hlavně kuchařské soutěže. Pokud se podíváte na MasterChef nebo Hell's Kitchen, určitě mi dáte za pravdu, že čím bizarnější soutěžící, tím lépe. Na druhou stranu chápu, že čím větší exot, tím větší sledovanost. I Zrádci se tomuto trendu nevyhnuli, i když zde to není taková katastrofa.

Herecké výkony neherců

U tohoto pořadu vidím problém spíše v tom, že například rozhovory mezi hráči, kdy se domlouvá taktika nebo se tipuje zrádce, působí neskutečně strojeně, a stejně tak i porady zrádců nebo hlasování u kulatého stolu. Chybí mi zde přirozenost. Nemyslím si, že by celá soutěž byla nahraná, to ne, ale špatné „herecké“ výkony soutěžících tomu rozhodně nepomáhají. Každopádně tomuhle pořadu dám ještě šanci. Řekněme si na rovinu, byly zde mnohem horší soutěže. U Zrádců se však nemůžu zbavit dojmu, že jsem čekal malinko více.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz